Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nejtlustší matka má svůj web, přístup je placený

15. dubna 2011 | 06:06

Většina žen drží celý život nějaké diety. Dvaačtyřicetiletá Donna Simpson takové problémy neřeší. Naopak. Jejím snem je stát se nejtěžší ženou světa. A dělá pro to co se dá. Dokonce se "prodáva" na internetu.

Desítky koblih se spoustou cukrové polevy a čokolády, pár bochníků chleba, několik kilo masa... To je jen "drobek" z toho, co Donna za den sní. "Nejradši mám sushi. Na posezení sním sedmdesát velkých kousků," přiznává. Spořádat dokáže dvanáct až třicet tisíc kalorií během čtyřiadvaceti hodin. Za rok ale přibrala jen patnáct kilogramů. A to je "hrozně málo".

Pracovat nemůže, prodává sebe

Matka dvou dětí, syna Devina (14) a dcery Jacqueline (3), žije v domácnosti se svým přítelem Phillipem. Otcem roztomilé holčičky. Ten prý Donnu v jejím šíleném plánu plně podporuje. Silnější ženy se mu vždycky líbily, přestože sám je hubený. Váží třiašedesát kilo. Současnou partnerku si našel přes seznamku pro obézní. Je pro něj však stále těžší rodinu uživit.

522220:gallery:true:true

Donna se proto rozhodla přispět svou "troškou do mlýna". Už před rokem si zřídila webovou stránku, kde bylo i číslo účtu, na který fanoušci mohli posílat finanční příspěvky a pomoci jí tak dosáhnout vysněného cíle. Bohužel, na hory jídla to nestačilo.

Teď proto vymyslela věc jinou. Přístup na její stránky je placený. Zájemci mohou po úhradě určitého obnosu sledovat třeba videa, na kterých Donna jí, sprchuje se, hraje si s dcerkou. A "fanoušků" je kupodivu zatím dost. "Miluju jídlo a lidé se rádi dívají, jak jím," prohlásila. "Sledují mě a baví je to, nikomu tím nijak neškodím."

Každý máme nějaký sen

Sny jsou různé. Tím Donniným je zápis do Guinessovy knihy rekordů. V ní už jeden zápis má. Jako nejtěžší žena, která císařským řezem porodila holčičku. Asistoval při tom tým třiceti lékařů. Ona však touží po tom být zapsána jako nejtěžší žena světa. A k tomu jí ještě nějaký ten "kilogram" chybí. Rekordmanky totiž váží okolo sedmi set kilogramů. A ona má "pouhých" tři sta.

Lékaři jen nevěřícně kroutí hlavou. Nemohou pochopit, jak se někdo může takhle dobrovolně "zabíjet". Donna však trvá na tom, že nemá žádné zdravotní problémy. Jí podle pečlivě připraveného jídelníčku, snaží se vyhnout jakémukoliv pohybu. Po bytě i na ulici se pohybuje na kolečkovém křesle. Každý zbytečný pohyb by mohl znamenat spálené kalorie. A o ty ona nestojí.

Na varování lékařů nedbá. "Podle mě jsem úplně zdravá. Cítím se skvěle. Nevím, proč bych se měla v jídle omezovat. Každý z nás má nějaký ten sen," tvrdí Donna, která se snaží před světem obhájit své "šílené" rozhodnutí. "Lidé, kteří se cítí provinile kvůli tomu, co snědí, jsou k popukání," řekla deníku Sunday Mirror.

Autor: Lenka Chvostová, mivrk