Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

České vitaminy s Marťánkem pomáhají se zdravým vývojem dětí už téměř čtvrt století, nyní ve vylepšeném provedení

19. září 2018 | 00:00
Prezentace klienta |

Po narození dětí jsou maminky nejšťastnější, s miminkem tráví veškerý svůj čas a vše mají plně pod kontrolou. To se však dříve nebo později změní a maminky už jednoduše nemohou kontrolovat vše, co jejich děti celý den dělají a už vůbec ne, co jedí. Pro zdravý vývoj těch nejmladších je ale příjem některých látek z potravy absolutně nezbytný. A právě zde přicházejí na pomoc Marťánci. Ti se už téměř čtvrt století starají o zdraví českých dětí, nyní s ještě pečlivějším a specifičtějším přístupem. Noví Marťánci FUTURA se zaměří přesně na to, co děti v konkrétním věku potřebují. 

Ráno připravíte snídani, které se dítě sotva dotkne, s sebou mu dáte peníze na svačinu, za které si v lepším případě koupí párek v rohlíku, v tom horším si bude peníze měsíc šetřit, aby si koupilo hračku, která zrovna frčí. V jídelně mu pak dají zdravý oběd, který nejspíš celý hodí do koše. Při vyzvednutí ze školky, školy nebo tréninku řekne, že má hrozný hlad a zdlábne vše, co se před ním objeví, protože vlastně celý den nejedl. Zní vám to povědomě? Nebojte, nejste v tom sama. To ale neznamená, že se nemusíte postarat o doplnění živin, bez kterých se organismus dítěte neobejde.

Vitaminy, vápník, železo nebo omega-3, to jsou jen některé z látek, které děti potřebují k tomu, aby rozvíjely své kognitivní funkce, rostly a nenastydly hned, jak na ně spolužák kýchne. „Mezi nejčastější prohřešky výživy dětí nepatří jen nadměrný nebo nedostatečný příjem energie, ale problémem je často nevyváženost příjmu některých živin z potravy a špatné časové rozložení jejich konzumace během dne. A to je důvod, proč jsem přivítal možnost podílet se radou na vývoji novinky Marťánci FUTURA,“ vysvětluje MUDr. Jan Boženský.

Batole potřebuje pro svůj zdravý vývoj jiné látky a jejich množství než školák. A právě proto se ve Walmarku rozhodli zaplnit mezeru na trhu vyvinutím nového konceptu FUTURA od Marťánků, který podporuje přirozený růst, rozvoj kognitivních a mozkových funkcí a imunitu dětí v závislosti na věku. „Po dlouhém snažení se povedlo vyvinout produkty, které dokáží cílit na děti podle toho, co v daném věku skutečně potřebují,“ potvrzuje Boženský. Bezproblémový vývoj a dlouhodobou péči o zdraví zajišťuje řada FUTURA. Ta je rozdělena na různé produkty nejen podle věku, ale i formy – pro nejmenší je tu sirup, pro děti ve věku od tří do šesti let cucací tablety, pro starší od 6 do 9 let sáčky s gelem.

Mezi klíčové aspekty dětského rozvoje patří:

Růst: Zdravé kosti a svaly jsou klíčové pro rozvoj pohybu, který ovlivňuje všechny ostatní aspekty psychomotorického vývoje. V prvním roce dítě vyroste o 25 cm a ztrojnásobí svou váhu, od druhého roku až do období dospívání se růst zpomalí na 6 cm za rok.

Kognitivní funkce: V raném období je růst mozku a vývoj kognitivních funkcí disproporcionální. Mozek novorozence váží při narození už ¼ dospělé váhy a během prvních dvou let se ztrojnásobí. Dostatek energie a přísun klíčových živin je tak prioritou.

Imunita: Imunita dítěte se vyvíjí již v děloze a pokračuje až do 10 let. Vývoj imunitního systému je silně závislý na dostatečném příjmu energie a klíčových živin.

Marťánci FUTURA

Marťánci FUTURA jsou zbrusu nová produktová řada doplňků stravy, která vznikla ve spolupráci s předními českými pediatry. Každý den podporují nejen imunitu dítěte, ale i přirozený růst a rozvoj kognitivních a mozkových funkcí. Vždy podle potřeb konkrétního věku.

1 – 3 roky (sirup) – V období mezi jedním rokem a třemi lety jsou děti velmi zranitelné a prožívají mnoho životních změn. Z tepla domova se častěji dostávají do neznámého venkovního prostředí, začínají chodit a velmi rychle rostou. Právě přidaný vápník a vitamin D3 zajišťují správný vývoj a růst kostí u dětí. Tato kombinace je doplněná o vitamin K2, který zdraví kostí také podporuje. Vitamin D3 společně s vitaminem C rovněž přispívá ke správné funkci imunitního systému. A protože dítě začíná poznávat okolní svět, je důležitý obsah železa, významného pomocníka pro normální kognitivní funkce, jako je například rozvoj vnímání.

3 – 6 let (cucací tablety) – Pro děti v předškolním věku jsou určeny cucací tablety. Speciálně pro ty, které se zařazují do kolektivu a začínají navštěvovat mateřské školky, jsme  se zaměřili na podporu přirozené imunity díky obsahu vitaminu C a D3. Navíc předškoláci stále rostou, právě proto jejich maminky ocení vitamín D3 a vápník pro zdravý růst kostí a silné zuby. Obsažené železo napomáhá podpořit kognitivní funkce, jako například v tomto věku tak důležitý proces učení. Celý komplex je obohacen o moderní betaglukany z přírodních zdrojů.

 6 – 9 let (sáčky s gelem) – Třetím produktem z řady Futura jsou sáčky s chutným gelem pro školáky ve věku 6 – 9 let. V tomto věku se nejvíce rozvíjí právě mozek, a tedy soustředění, paměť a schopnost učení. Proto FUTURA 6-9 obsahuje Omega 3 mastné kyseliny (DHA), které podporují mozkové funkce. Stejně jako FUTURA 1-3 a FUTURA 3-6 obsahuje i FUTURA 6-9 aktivní látky podporující imunitu a růst.

Související články
Video se připravuje ...