Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Zdravotní zlozvyky podle horoskopu: Co nejvíce trápí vaše znamení?

  • 11. června 2019 | 06:00

    Není na tom nic podivného. Na základě znamení se lidé podobají nebo odlišují i v jiných směrech než jen ve zdravotních zlozvycích. Například Lvi jsou obecně požitkáři, Blíženci jsou náladoví, Střelci odvážní. Nezdravé návyky pak do značné míry vyplývají právě z jejich povah. Jak to tedy se zlozvyky podle horoskopu je?

  • Berani: Šetřete antidepresivy

    Autor: istock.com

    Berani jsou temperamentní a je jich všude plno. Velmi se spoléhají na svou fyzickou sílu. Když jim ale energie dojde, rychle ztrácejí temperament a bývají častěji než ostatní znamení velmi unavení až apatičtí. To je může vést k nadužívání léků – buď kvůli posílení energie, nebo proti únavě. A často také sahají i po psychofarmakách, což není vzhledem k jejich sklonu podléhat závislostem vhodné. 

  • Býci: Kupte si nový servis

    Autor: Shutterstock

    Pracovití Býci si nakládají víc, než je zdrávo, a léta dokážou snášet neuvěřitelné věci bez jediné stížnosti. Bývají pak ale dost často nervózní. Také to jsou velcí gurmeti, v dobrém jídle se skutečně vyznají a mají ho rádi. Vzhledem k tomu, že neurózu a stres rádi zajídají, můžou mít ale problémy s nadváhou. Dobrá rada? Vyměňte klasické talíře za dezertní, snížíte tak porce jídla a skoro si toho ani nevšimnete.

     

  • Blíženci: Dýchejte i off-line

    Autor: Shutterstock.com

    Nestálí a trochu dětinští Blíženci se rádi baví. Bývají zasnění a nesoustředění. 
    Protože mají velmi bystrou mysl, občas jim dělá potěšení dát to těm pomalejším pocítit. Nade vše milují komunikaci. Jsou to vášniví uživatelé mobilů a internetu, což ale dvakrát nesvědčí jejich zdraví. Kvůli neustálému on-line připojení mívají potíže s bolestmi hlavy a páteře. Možná by stálo za to víc si všímat živých lidí a hezkých věcí kolem sebe. 

  • Váhy: Místo alkoholu detox

    Autor: Shutterstock.com

    Váhy jsou velmi rozporuplné. Mají rády lidi, ale nesnášejí davy, nerady jsou nezdvořilé, ale podle slavné americké astroložky Lindy Goodmanové jsou schopné bez ptaní ztlumit televizi nebo narovnat obraz na stěně. Jsou neklidné, a přitom nikdy nespěchají. Jejich častým zdravotním zlozvykem je řešit problémy skleničkou alkoholu. Trpívají také kožními obtížemi. 

  • Lvi: Pozor na infarkt

    Autor: Shutterstock.com

    Lvi jsou silní vůdci. Občas teatrálně zanaříkají, že „mají všechno na hrbu“, ale neberte je moc vážně, dělá jim to dobře. Milují luxus, pohodlí, jsou velkorysí a mají velké srdce. Vzhledem k vášni pro jídlo, pití a další radosti života však jen málokdy vedou zdravý a střídmý život. Často tak mívají kardiovaskulární obtíže a hrozí jim infarkt, mrtvice i vysoký tlak. Zdravě jíst a pít je úkol číslo jedna. Z bylinek pak pomáhají hloh, chmel, truskavec a srdečník.

  • Raci: Radujte se z maličkostí

    Autor: istock.com

    Citliví Raci jsou velmi dobrými vrbami, vše si vyslechnou, ale nikdy neodsuzují. Sami si ale své soukromí a tajemství velice chrání. Často to bývají nadaní umělci, lidé, kterým mysl a fantazie neklade žádné hranice, mají také vynikající intuici. V reálném světě ale bývají často smutní, dusí je různé strachy a obavy. Jejich zlozvyk? Mívají sklony k závislosti na lécích proti úzkosti. 

  • Panny: Nemusíte být dokonalé!

    Autor: istock.com

    Lidé ve znamení Panny jsou spolehliví a čestní, ale často je trápí věci, které jiné nechávají chladnými. Panny také často předstírají, že je vše v pořádku, aby se vyhnuly konfrontaci. Svému okolí lezou občas na nervy i přílišnou uspořádaností – doslovnou i přenesenou. Kvůli svému perfekcionismu a přehnané snaze o dokonalost ve všech směrech trpívají poměrně často trávicími obtížemi, průjmy nebo zácpou. Je mezi nimi také hodně nespavců. 

    Jak jsou na tom další znamení, se dozvíte v srpnovém Blesk zdraví:

    5089906:gallery:true:true

     

     

Autor: Silvie Risová
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...