Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Co získáte, když budete mít sex každý večer?

  • 25. března 2018 | 06:00

    O sexu toho příliš nenapovídáme, možná se jen občas svěříme kamarádkám. Měly bychom se naučit o něm mluvit víc. Možná bychom se něco přiučily. Stejně tak, jako se bavíme o stresu v práci, o sportu, zdraví nebo o nových koníčcích, bavme se i o milování. Sex s tím vším totiž nepřímo souvisí. Jak to?

  • Sport

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Pokud vás jízda na rotopedu příliš nevzrušuje, můžete pravidelné večerní sportování nahradit divokou nocí v posteli. Výzkum totiž prokázal, že sexuální aktivita je srovnatelná se středně intenzivním kardio cvičením.

    Podobně jako lehký aerobik, procházka nebo pomalý klus. Během těchto sportů – stejně tak jako během milování – spalujete přibližně tři kalorie za minutu.

    Navíc stejně jako u sportovního cvičení spalujete kalorie a posilujete svaly, a navíc pomáháte srdci, snižujete krevní tlak a omezujete riziko vzniku diabetu 2. typu.

    Pozor! To ovšem neznamená, že byste se měla vzdát sportu. „Průměrný sex se dá porovnat se svižnou chůzí odpovídající asi jednomu kilometru za dvacet minut,“ říká kardiolog Alfred Casale, kterého citoval web popsugar.com. Odborníci ovšem obecně doporučují minimálně 150 minut mírné zátěže  týdně. Pokud si tedy nezvládnete minuty odpracovat v posteli, neměla byste běžecké tenisky uklízet příliš hluboko do botníku.

  • Zdraví

    Video se připravuje ...
    Sex ve dvou minutách: Co se při milování děje ve vašem těle? • VIDEO: youtube/glamour

    Pravidelné milování může prospívat vašemu zdraví. Dokazuje to nedávná studie, která sledovala sexuální aktivitu mužů středního věku po dobu šestnácti let. Podle ní u mužů, kteří měli sex dva- a víckrát za týden, existovala nižší pravděpodobnost srdečního záchvatu než u těch, kteří se milovali jednou za měsíc nebo méněkrát.

    Tato studie ještě vyprovokovala debatu o tom, zda sex pomáhá zdravému srdci, nebo naopak lidé se zdravým srdcem mají větší šanci udržovat zdravý milostný život.

    Ať je to tak nebo tak, zdravé milování jde ruku v ruce se zdravým životem. Jiné studie totiž dokazují, že navíc pomáhá preventivně proti vzniku rakoviny prostaty, rakoviny děložního čípku a zároveň posiluje imunitní systém.

  • Stres

    ...
    Autor: istock.com

    Pokud se kvůli pracovnímu vytížení nebo osobním problémům cítíte být ve stresu, naordinujte si vášnivou noc. Pomoci od stresu vám může i masturbace. Dovršení orgasmu totiž v těle uvolňuje takzvané hormony štěstí, endorfiny.

    „Vašemu psychickému rozpoložení navíc pomůže i teplo lidské náruče, které ještě víc zmírní pocit stresu,“ doplňuje navíc doktor Alfred Casale.

  • Koníček

    sex
    Autor: iStock

    Kvůli práci, rodině a domácnosti nemáte čas na to, si společně s partnerem někam vyrazit? Zatímco dřív jste měli společné zájmy a koníčky, nyní na ně nemáte čas. To je zcela přirozené. Společným zájmem se ale může stát i vášnivě strávená noc.

    „Pokud je zdravý milostný život součástí vztahu, budete cítit benefity nejen vy, ale i vaše zdraví,“ říká Alfred Casale.

    Milostný život pomáhá lepšímu vztahu páru, pomáhá dvojici se sblížit, odbourává pocit osamocení, a to vše má navíc prokazatelně pozitivní dopad na činnost srdce.

  • Spánek

    sex
    Autor: iStock

    Pokud máte problémy s usínáním, nebo dokonce trpíte občasnou nespavostí, počítání oveček vám asi nepomůže! Zkuste si proto přivodit spánek a zpestřit noc příjemným milováním. Díky tomu, že se fyzicky vyčerpáte, odreagujete své myšlenky, uklidníte se a uvolníte, se také dobře vyspíte.

    To vše způsobují již zmíněné endorfiny, které se vám vyplaví do těla. Podle studie také díky sexu lépe usíná a spí až 64 procent lidí. A lepší spánek opět znamená lepší fyzické i psychické zdraví.

    „Nekvalitní spánek byl přímo spojen se zvýšeným krevním tlakem, obezitou a zvýšeným rizikem onemocnění srdce,“ říká trenér zdravého spánku Chris Brantner.

Autor: red
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...