Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Zabírají homeopatika na rýmu?

25. prosince 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Ještě v nedávné době lékaři léčící klasickou medicínou nahlíželi na kolegy provozující homeopatii jako na šamany a téměř podvodníky. Dnes již ale mnozí změnili názor, a homeopatika dokonce doporučují. Dokáží si ale poradit třeba i s takovou rýmou? 

O co vůbec jde?

Homeopatie je způsob léčby prosazující zásadu, že velmi malé dávky léčiv povzbuzují organizmus k tomu, aby vyburcoval své vlastní síly a schopnosti v boji s nemocí. Podle odborníků na homeopatii velké dávky klasických léčiv organizmus ochromují a zatěžují.

Za zkoušku (téměř) nic nedáte

Pokud je rýma teprve v začátcích, vypijte šumivý nápoj nebo snězte tabletku s obsahem zinku, který brzdí rozmnožování virů. Také si vyzkoušejte kápnout do čaje dvacet až třicet kapek echinacey nebo užijte přípravek, který ji obsahuje. Skvěle totiž stimuluje imunitní systém.

Když je rýma v plném proudu, a vy už nevíte, jak si pomoci, můžete si zkusit v lékárně koupit právě zmíněná homeopatika. Ty se pak užívají každou hodinu.

Nezapomeňte ani na megadávku vitaminu C. Ať už ve formě tablet, nejraději s postupným uvolňováním, nebo v přírodní podobě. Tento vitamin totiž působí jako úklidová četa, která v těle sbírá odpad. A samozřejmě co nejvíce odpočívejte a spěte. Během spánku tělo sbírá síly a váš imunitní systém pak může lépe bojovat s nemocí.

Když nic nepomáhá, nezbývá než smrkat…

A ideálním kapesníkem je KLEENEX® Balsam.  Kapesníky jsou potaženy jemnou vrstvou balzámu, který je obohacen výtažkem z měsíčku lékařského, o nos jemně pečuje a zmírňuje následky častého utírání nosu.  KLEENEX® Balsam  je kosmetický přípravek, je dermatologicky testován a je hypoalergenní.  Nyní v novém, přitažlivějším balení.  KLEENEX® Balsam je k dostání v boxu i kapesním balení.

Autor: Kleenex

 

Video se připravuje ...