Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Tipy jak uvolnit ucpaný nos

29. prosince 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Jen málokdo má to štěstí, že přežije zimu bez nejmenšího nachlazení. Většina z nás se musí potýkat alespoň s nějakou tou rýmičkou či ucpaným nosem. I tyto problémy ale dokáže pěkně znepříjemnit život. Jak si s ucpaným nosem poradit? 

Zkuste heřmánek

Inhalujte heřmánkový čaj nebo si naordinujte aromaterapii. Na papírový kapesník kápněte několik kapek eukalyptu, myrhy, tymiánu nebo jalovce, zmačkejte ho do malé kuličky a vdechujte vůni střídavě ústy a nosem.

Vyplachujte

Vyzkoušejte také výplach nosu. Mírně osolenou vodu nebo minerálku Vincentku nalijte do misky, nosem opatrně vtáhněte dovnitř a vysmrkejte. Opakujte třikrát až pětkrát denně. Nosní hydroterapie pomáhá zmenšit otoky sliznice.

O křenu už jste slyšeli?

Pokud nemůžete v práci dýchat, kupte si v lékárně kapky, ale doma vám stačí čichnout si k čerstvě nastrouhanému křenu, který váš nos skvěle uvolní. Pozor, pokud v kapkách nebo sprejích není pouze slaná voda, nikdy je neužívejte déle, než týden a maximálně třikrát denně.

Když nic nepomáhá, nezbývá než smrkat…

A ideálním kapesníkem je KLEENEX® Balsam.  Kapesníky jsou potaženy jemnou vrstvou balzámu, který je obohacen výtažkem z měsíčku lékařského, o nos jemně pečuje a zmírňuje následky častého utírání nosu.  KLEENEX® Balsam  je kosmetický přípravek, je dermatologicky testován a je hypoalergenní.  Nyní v novém, přitažlivějším balení.  KLEENEX® Balsam je k dostání v boxu i kapesním balení.

Autor: Kleenex

Video se připravuje ...