Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Rýma – léčená trvá 7 dní, neléčená týden

21. prosince 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Známá pravda. Nicméně, ať tak či tak, rýma dokáže znepříjemnit den. Mezi možné příčiny nachlazení patří především studené počasí nebo změna teploty, alergie, virová infekce. Zároveň rýmu mohou způsobovat i dráždivé látky z venkovního prostředí.

Přestože dbáme na prevenci, pravidelné doplňujeme dávky vitamínů a dbáme na hygienu, alespoň jednou do roka nás rýma dožene.

Málokdo běží s rýmou k lékaři.

Dílem proto, že kapky do nosu jsou volně prodejné a dílem proto, že člověk ještě nechce v čekárně chytit k rýmě třeba chřipku.

Většina z nás ale nejraději hledá pomoc u babských rad a osvědčených receptů, které patří mezi rodinné stříbro.

Mezi nejznámější a nejčastější způsoby patří horká koupel nohou a pití horkých čajů.  Ideální jsou čaje bylinné nebo zázvorový. Na ucpaný nos je dobrý aromatický olej z tea tree, eukalyptu, máty nebo citron. Na kapesník nakapeme trochu některého jmenovaného oleje nebo alpy a pravidelně inhalujeme. Pomůže i propláchnutí nosních dutin zvané néti a to i jako prevence, jakmile nastoupí sychravé podzimní dny. Tady platí více než kde jinde  -  čistý nos půl zdraví. Heřmánek spařený vařící vodou a deka přes hlavu. Inhalace je skvělá na uvolnění ucpaného nosu. Můžeme použít i cibuli či fenykl. Říká se, že ten má schopnost rýmu zastavit

 A ještě jeden tip – nejen pro sportovce.

Za vyzkoušení nic nedáte  a pokud nepomůže proti rýmě, alespoň si zpevníte prsní a ramenní svaly. Je to jednoduché – zadržíte dech a dáte si na zemi 10 kliků. Někdy stačí i 5, ale 10 je větší jistota. V nosních dutinách to totiž vytvoří podtlak a hlen vytlačí zevnitř. Mějte připravený kapesník, po odklikování se vysmrkejte a nos by  měl být čistý.

Kleenex Balsam – ideální kapesník
Ideálním kapesníkem je KLEENEX® Balsam.  Kapesníky jsou  potaženy jemnou vrstvou balzámu, který je obohacen výtažkem z měsíčku lékařského, o nos jemně pečuje a zmírňuje následky častého utírání nosu.  KLEENEX® Balsam  je kosmetický přípravek, je dermatologicky testován a je hypoalergenní.  Nyní v novém, přitažlivějším balení.  KLEENEX® Balsam je k dostání v boxu i kapesním balení.

 

Video se připravuje ...