Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Čistíte si vaginu okurkou? Okamžitě přestaňte, je to nebezpečné!

1. listopadu 2017 | 06:00

To, že má okurka blahodárné účinky na naši pleť, ještě neznamená, že je prospěšná i dalším místům na našem těle. Přestože nad tím zůstává rozum stát, stává se trendem poslední doby čištění vaginy pomocí okurky. Tato aktivita může být velice nebezpečná a může našim intimním partiím spíše uškodit. Jak?

Možná jde o trend, který jak rychle začal, tak rychle skončí, ale momentálně je rozhodně dost populární a jako doporučení se šíří internetem.

Okurka? Raději do salátu

A jak má tato procedura vlastně vypadat? Oloupanou okurku zasunete do vaginy a její "magické" účinky necháte působit po dobu dvaceti minut. Podle dostupných rad okurkou můžete také otáčet. Na internetu se pak dočtete, že díky vysokému obsahu vitaminů dokáže tato zelenina genitálie nádherně vyčistit, navíc jim dodá příjemnou vůni, a dokonce by měla okurka vaginu chránit před sexuálně přenosnými infekcemi

Pokud máte pocit, že díky čištění vaginy okurkou ji zachráníte před všemi bakteriemi, opak je pravdou. Takové jednání riziko infekce naopak zvyšuje a zároveň dochází k narušení vaginální mikroflóry. "Při poškození laktobacilů a pokusech o vaginální čištění sliznic se zvyšuje riziko, že bude žena vystavena nemocem, jako jsou HIV nebo kapavka. Paradoxně toto čištění způsobí také zápach," uvedl doktor Jen Gunter pro britský DailyMail. 

Nepřehánějte to s hygienou

Obecně platí, že nadměrná hygiena našim intimním partiím spíše škodí, než prospívá. Je třeba také uvést, že vaginy nejsou špinavé, a proto nepotřebují žádná zázračná "čistidla", která by je očistila. Podle doktora Guntera je vagina samočisticí a škodí jí i různé výplachy a speciální mycí gely, které ji mohou vysušit. Vyhýbat byste se měla také koupelovým solím. Ty obsahují chemikálie, které mohou vaše genitálie podráždit. 

Autor: Aneta Pařízková
Video se připravuje ...