Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Proč Kate trpí tak vážnou těhotenskou nevolností? O jakou nemoc jde?

Video se připravuje ...
Kate se od oznámení těhotenství poprvé objevila na veřejnosti.
VIDEO: www.youtube.com_Princess Diana & The Royal Family/BPŽ
13. října 2017 | 06:00

Nemoc si nevybírá, a to ani u královské rodiny. Vévodkyně Kate, která začátkem září potvrdila své třetí těhotenství, o tom ví své. Trpí diagnózou hyperemesis gravidarum – nadměrným zvracením. Tento druh nevolnosti by se neměl brát na lehkou váhu a důležitou roli hrají správná životospráva a pitný režim.

Vévodkyně Kate, která očekává třetího potomka, trpí silnými těhotenskými nevolnostmi, které se nazývají hyperemesis gravidarum. Nadměrné zvracení se objevuje u těhotných zhruba od prvního do čtvrtého měsíce. Příčina není úplně jasná, ale v lékařských publikacích se dočtete, že roli hrají hormonální změny. Každopádně platí, že nejde o běžnou těhotenskou nevolnost, kterou zná většina žen.

Dlouhotrvající zvracení ženu ohrožuje ztrátami tekutin i živin, proto je v těchto případech také velice často nutná hospitalizace. Těhotná zvrací nezávisle na jídle, je zesláblá, pohublá a dehydratovaná. Často se objevují teploty, kůže je suchá a může být i mírně nažloutlá. Hyperemesis gravidarum je vždycky třeba řešit s lékařem. 

Při hospitalizaci se vyšetřují minerály, ketolátky v moči a provádějí se jaterní testy, jelikož může dojít k poškození jaterní tkáně. V lehčích případech pomáhají režimová a dietní opatření, v těžších je nutná infuzní terapie. 

Tento týden se od oznámení těhotenství Kate poprvé objevila ve společnosti a byla krásná jako vždy. Posuďte sami.

Video se připravuje ...
Kate se od oznámení těhotenství poprvé objevila na veřejnosti. • VIDEO: www.youtube.com_Princess Diana & The Royal Family/BPŽ

 

 

 

 

Autor: red
Video se připravuje ...