Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Pozor! Tyhle věci na prázdný žaludek nikdy nedělejte!

  • 17. září 2017 | 06:00

    Ať už se jedná o pocity hladu, nebo trávicí problémy, bolesti žaludku nejsou rozhodně nic příjemného. Těmto potížím jde však snadno předejít. Tady je šest věcí, které byste na prázdný žaludek rozhodně dělat neměla. 

  • Neberte prášky

    Autor: Shutterstock.com

    Mnoho lidí má tendenci užívat prášky na prázdný žaludek. Léky, jako jsou asipirin nebo paracetamol, můžou vést k žaludečnímu krvácení a mohou zároveň snížit účinek léčby. Pokud se nejedná o prášky, které je potřeba užívat nalačno, nejprve se najezte. Vyhnete se tak případným problémům. 

  • Nepijte kávu

    Autor: Shutterstock.com

    Pro mnoho z vás den určitě začíná vonící kávou. I tady ale platí, že by se neměla pít na prázdný žaludek, protože může podněcovat produkci kyseliny, která by mohla způsobit pálení žáhy. Pokud se bez ranní kávy neobejdete, dejte si do ní vždy mléko nebo smetanu.

  • Žádný alkohol

    Autor: Shutterstock

    Konzumace alkoholu na lačný žaludek není nikdy dobrý nápad. Nejen proto, že se mnohem dříve opijete, ale zároveň se vám udělá také brzy špatně. Před každou oslavou se určitě dobře najezte nebo pití alespoň jídlem prokládejte. Nevolnost za to pak totiž rozhodně nestojí!

  • Žvýkačku až po jídle

    Autor: Shutterstock.com

    Pokud je vaším prvním jídlem dne žvýkačka, může se stát, že si brzy poškodíte žaludek. Bylo také prokázáno, že lidé, kteří často žvýkají, upřednostňují nezdravé jídlo před ovocem a zeleninou. Proto si vybírejte žvýkačky, které obsahují pouze přírodní sladidla, a zařaďte je do jídelníčku po jídle, nikoliv na prázdný žaludek.

  • Cvičení nalačno

    Autor: Shutterstock.com

    Pokud chcete zhubnout, bývá častou radou cvičení po ránu. Ne každému ale může tato metoda vyhovovat. Nadšenci kardia nalačno mají dobrý pocit z toho, že pociťují při běhání hlad. Myslí si, že tím víc hubnou, a cítí se nabuzení, ale jde pouze o obrannou reakci těla, které má nedostatek živin. Pokud ráno trénujete s odporem, dejte si určitě alespoň malou snídani.

    Jaké jsou nejlepší cviky na posílení břišních svalů? Odpověď najdete v našem videu!

    Video se připravuje ...
    Domácí posilování: Nejlepší cviky na posílení břišních svalů • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Nákup potravin

    Autor: Shutterstock

    Už se vám určitě někdy stalo, že jste nakoupila mnohem víc potravin, když jste byla hladová. Nejenže pak pláče vaše peněženka, ale častokrát nakoupíte potraviny, které normálně ani nejíte. Před nákupem se tedy pořádně najezte nebo si napište seznam a nakupujte podle něj. 

Autor: Aneta Pařízková
Klíčová slova:  zdraví, žaludek
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...