Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Chraňte svůj organismus na podzim před viry a bakteriemi

4. září 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Vždy někdo z rodiny „zatáhne“ domů nějaký bacil a pak si ho předáváme. Většinou to odnesou horní cesty dýchací. Existuje nějaký preventivní obranný mechanismus?

Nejčastějšími původci zánětů horních i dolních cest dýchacích včetně zánětu středouší jsou různé typy bakterií a virů. Pokud je četnost respiračních infekcí zvýšená, souvisí to obvykle s nedostatečnou funkcí imunitního systému. Proto je vhodné kombinovat účinné látky, které podporují imunitu na úrovni střevní a systémové.

Propolis E.P.I.D. změní organismus v nedobytnou pevnost

Existuje celá řada postupů, jak se bránit proti virům a bakteriím. Jedním z nich je i doplněk stravy Propolis E.P.I.D. Faktem je, že např. včely mají díky propolisu úl bez choroboplodných zárodků.

Autor: inPharm

Propolis E.P.I.D. a liposomální vitamin C mají synergický vliv na imunitu

Do kombinace k propolisu E.P.I.D. je vhodné přidat liposomální formu vitaminu C, která se oproti obyčejným perorálním přípravkům několikanásobně více vstřebává do organismu a udržuje jeho dostatečnou pohotovostní kapacitu v krevní plasmě. Tato kapacita je důležitá pro vybalancování imunitního systému tak, aby na jedné straně podporoval buněčnou imunitu proti infekcím a na straně druhé oslaboval její nežádoucí hyperaktivitu způsobující alergické reakce.

Autor: inPharm

Základ obranyschopnosti tvoří dobře fungující střevní imunita

K uvedeným látkám je ideální přidat probiotika, jež mají schopnost regenerovat střevní mikroflóru na fyziologickou úroveň a tak zároveň normalizovat střevní imunitu. Z hlediska střevní sliznice je podávání probiotik žádoucí a bezpečné, jelikož probiotika sama tvoří součást vlastní střevní mikroflóry zdravých jedinců. Ideální jsou probiotika obohacená o vitaminy skupiny B a vitamin K, protože podporují regeneraci střevní sliznice, snižují únavu a vyčerpání, přispívají k normálnímu energetickému metabolismu. Velkým přírodním pomocníkem jsou také borůvky, protože díky tříslovinám, organickým kyselinám, vitaminům, minerálům a dalším látkám dokážou vázat a odvádět z organismu škodlivé látky a též mírnit zánět a dráždivost střevní sliznice.

Autor: inPharm

Uvedené látky obsahují  doplňky stravy Prevapis (nealergenní propolis E.P.I.D.), Lipo-C-Askor (lipozomální vitamin C) a Enterina (probiotika, vitaminy B a K, borůvkový extrakt), které jsou k dostání v lékárnách nebo přímo na základě objednávky na objednávka@prevenceexpert.cz.

Článek připravila odborná redakce Edukafarm

Video se připravuje ...