Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zvrhlé? Ne! Muži by měli masturbovat dvacetjedenkrát měsíčně!

Muži by měli masturbovat jedenadvacetkrát měsíčně.
14. července 2017 | 06:00

Ne, nemusíte se pohoršovat ani nikdo nenutí muže, aby se sebeuspokojovali sami místo toho, aby se věnovali svým ženám. To je jen výsledek studie. Podle ní totiž platí, že pokud muž bude masturbovat (a tím pádem i ejakulovat) alespoň jedenadvacetkrát měsíčně, sníží se riziko onemocnění rakovinou prostaty. 

Jen se smějte, jen si dělejte legraci z muže, který si musí občas udělat dobře sám. Podle nové studie je totiž takový chlap akorát skutečně poctivý, alespoň tedy co se týče prevence. Pravidelná ejakulace prý totiž snižuje riziko onemocnění rakovinou prostaty.

Riziko se může snížit o třetinu

Vědci z Harvardovy univerzity nedávno zjistili, že pokud muž masturbuje minimálně jednadvacetkrát měsíčně, zvyšuje se pravděpodobnost, že se mu toto nádorové onemocnění vyhne, až o 33 procent. K dosažení tohoto výzkumu sledovali vědci téměř třicet dva tisíc mužů v různých věkových kategoriích po dobu mnoha let.

Mužské zdraví pak bylo zkoumáno ve třech bodech. Rok předtím, než se do dotazníku zapojili, mezi dvacátým a třicátým rokem a poté ještě jednou po čtyřicítce. Všichni a po celou dobu museli přiznávat, kolikrát měsíčně se sebeuspokojují. Závěr? Častější masturbace byla spojena s nižším výskytem rakoviny prostaty. To je docela jasná rovnice, ne?

Není to jediná prevence

Je pravda, že toto není první studie, která by ukazovala na to, že častá ejakulace může působit preventivně. Je to ale první studie, která počítá s tím, že muž dosáhl vyvrcholení sám.

Navzdory mnohočetným studiím si ale nejsou vědci ještě úplně jisti, jaká je spojitost mezi výronem semene a zdravou prostatou. Mnoho lékařů, včetně Iana Kernera z New Yorku, si myslí, že při ejakulaci dochází k odplavování škodlivých toxinů a bakterií, které by se jinak usadily na prostatě.

Článek vyšel na webu www.mojezdravi.cz.

Jaké další druhy rakoviny mužům hrozí? Podívejte se na video:

Video se připravuje ...
Sáhněte svému drahému do kalhot: Poradíme vám, jak na to, a řekneme proč! • VIDEO: Adam Balažovič

Video se připravuje ...