Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Děti rozdíl nepoznají. Udržujte domácnost bez rizik

27. června 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Kapsle na praní v současnosti používá až 46 % domácností a jejich popularita se stále zvyšuje. Bohužel i chvilková nepozornost stačí k tomu, aby se ke kapslím dostaly vaše děti. Ariel podporuje bezpečné používání a uchovávání pracích kapslí v rámci kampaně nazvané „Spot the Risks!”. To rodiče přímo vyzývá hesly – „Držte je zavřené, držte je z dosahu, držte je v bezpečí“.

Zdraví dětí je nejdůležitější

Téměř polovina rodin s malými dětmi používá kapsle na praní k dosažení té nejlepší péče o oblečení. Přestože 88 % českých rodičů tvrdí, že bezpečný domov pro jejich děti je pro ně nejvyšší prioritou, téměř polovina z nich nevědomky skladuje prací kapsle v dosahu dětí.

I chvilková nepozornost rodičů může způsobit úraz dítěte. Tato kampaň pomáhá informovat širokou veřejnost o bezpečnosti dětí v domácnosti. Téma je aktuální také pro zpěvačku, modelku a zároveň maminku Jitku Boho.

“Moje dcera Rosálka je hodně zvědavé dítě a téměř vše ochutnává a dává do pusy. Proto vždy dbám na to, aby prací prostředky byly v místě, kam nedosáhne. Praní je však její oblíbená činnost, tak ji nechávám se do ní zapojit. Pomáhá mi otevírat dvířka či nastavit program a pračku zapnout. Z toho má obrovskou radost. A pak už mi jen nosí prádlo a ukazuje mi, jak krásně voní.”

Autor: Procter & Gamble - Rakona, a.s.

Speciální uzávěr jako bezpečnostní nástroj

Záměrem kampaně je připomenout rodičům, že kapsle na praní mohou být nebezpečné, pokud je nechají v dosahu dětí a zároveň je upozorňuje na jednoduchý vestavěný bezpečnostní nástroj - zavírání víka a tři uzávěry, které slouží jako další vrstva ochrany navíc. Malé děti jsou průzkumníci, kteří objevují svět prostřednictvím hmatu a vkládáním věcí do úst. Volker Kuhn, více prezident P&G Fabric Care Europe říká: „Bezpečnost našich zákazníků je naší prioritou a sdělení o pracích kapslích je jasné a jednoduché: „Držte je zavřené, držte je z dosahu, držte je v bezpečí.“

Nejen kapsle na praní

Stejně jako mnoho jiných výrobků pro domácnost, kapsle na praní mohou být škodlivé v rukou dětí a k nešťastné události může dojít během několika sekund. Přestože malé děti vyžadují neustálý dohled, udržování bezpečného prostředí snižuje riziko nehody.

Ariel navrhl speciální obaly, které umožňují rychlé a jednoduché zabezpečení. Ty pomohou rodičům zajistit maximální možnou bezpečnost domácnosti. Zařízení vestavěné ve víku funguje na principu kliknutí, které indikuje, že nádoba je řádně uzavřena a může být dána mimo dosah zvídavých rukou. Ariel ručí za prvotřídní čistotu a zároveň bezpečné používání pracích kapslí. Podělte se o sdělení - „Držte je zavřené, držte je z dosahu, držte je v bezpečí.“

Máte vše pod kontrolou?

Ariel vytvořil video „Spot the Risks!”, aby podpořil toto sdělení a zdůraznil jeho důležitost. Třicetisekundový spot vyzývá rodiče k rychlému vizuálnímu testu. Ten je navržený tak, aby zvýšil jejich schopnost rozpoznat potenciální rizika v domácnosti a držel malé děti mimo nebezpečí. Poznáte všechny nástrahy domácnosti?

Video se připravuje ...