Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Masturbujte, vyhnete se rakovině! 8 důvodů, proč je sebeukájení zdravé

  • ...
    3. června 2017 | 06:00

    Doby, kdy bylo hříšné jen pomyslet na jakékoliv erotické tabu, jsou už dávno pryč. Sebeukájení ale stále není považováno za příliš vhodné téma do společnosti. Přestože bylo dokázáno, že má mnoho zdravotních zásluh, o masturbaci se moc nemluví. Přitom má spoustu zdravotních výhod. 

  • Imunita

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Mysleli jste si, že masturbace je nezdravá? Dostatečné prokrvení a okysličení pohlavních orgánů napomáhá tělu jako prevence některých nemocí a posiluje imunitní systém. Tření genitálu totiž může pomoci proti vzniku infekce močových cest nebo infekce děložního hrdla. Mimo jiné také pomáhá od symptomů horečky, nachlazení nebo alergických reakcí. Alespoň podle některých studií. 

  • Pohlavní orgány

     

    ...
    Autor: shutterstock

    Onanie zajišťuje kvalitní a dostatečně dlouhé prokrvení genitálu a okolí pohlavních orgánů. Prokrví například klitoris, pochvu, stydké pysky nebo šourek. Díky tomuto tření udržujete pohlavní orgány v činnosti. Pokud nebudete pohlavní orgány pravidelně masírovat, riskujete jejich ochabnutí. Protože jsou to svaly, které se musí používat, aby fungovaly tak, jak mají. 

  • Pomáhá od bolesti

    ...
    Autor: shutterstock

    Masturbace ženám během menstruace zásadně napomáhá proti bolestem v podbřišku. Některé ženy bývají v období menstruace mnohem více při chuti než obyčejně. Dráždění svých pohlavních orgánů pro potěšení tak může být skvělý způsob, jak si ulevit od bolesti.

  • Stres

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Onanie je vhodná i během stresového napětí nebo pracovního či psychického vytížení. Při masturbaci se v těle uvolňují hormony, které v člověku vyvolávají pocit štěstí. Oxytocin se v těle uvolňuje i při hlazení a dotýkání. Tento hormon redukuje deprese a uvolňuje napětí. Podobně jako dopamin, který povzbuzuje svalovou funkci v těle, zrychluje srdeční tep a uvolňuje psychické napětí.

  • Spánek

    ...
    Autor: sh

    Nemůžete v noci usnout? Snažíte se zahnat myšlenky knihou nebo počítáním oveček? Skvělý způsob, který vám zaručeně pomůže uklidnit mysl, je masturbace. Díky chvilkovému fyzickému vysílení a díky hormonům, které se vám vyplaví do těla, se vaše tělo příjemně vyčerpá a v klidu usne.

  • Prevence vzniku rakoviny

    ...
    Autor: shutterstock

    Některé studie dokazují, že pravidelná masturbace působí preventivně proti vzniku rakoviny prostaty u mužů a rakoviny děložního čípku u žen. Častá ejakulace u mužů totiž z těla vyplaví toxické látky, které dávají nemoci možnost vzniku. Podobně to platí i u žen. Pravidelná masturbace může ovlivnit i kvalitu vašeho života.

  • Kardio

     

    ...
    Autor: sh

    Kvalitní a dlouhá masturbace je jako kardio cvičení. Onanie má pozitivní vliv na činnost srdce a krevní tlak. Během masturbace se prokrvuje celé tělo, a zlepšuje se tak činnost cév. Do sebeukájení se totiž zapojí celé svalstvo. Pravidelná masturbace může být proto srovnatelná s každodenním cvičením.

  • Sex

    ...
    Autor: sh

    Podstatnou součástí našeho života je i zdravý sexuální život. Onanie může být dobrý prostředek pro zjištění, jak funguje naše tělo a co se mu líbí. Jaké doteky na jakých místech jsou nejpříjemnější. Ženám může masturbace pomoci dosáhnout orgasmu. Mužům naopak pravidelná masturbace pomáhá od předčasné ejakulace a umožní jim lépe ovládat vlastní vzrušivost. Pravidelná onanie posiluje libido. Masturbace napomáhá vybudovat pozitivní vztah k vlastnímu tělu a zvyšuje sebedůvěru. 

    Video se připravuje ...
    Gábi se nebojí zeptat: Co je to vaginální mapování • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Autor: red
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...