Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jak déle žít a lépe se cítit

2. května 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Zvýšený tlak na výkonnost člověka vyžaduje vyšší obrátky zejména na úrovni energetického metabolismu, imunitního a nervového systému. Proto se hledají organismu vlastní fyziologické látky, které jsou schopny zvýšit jeho výkon včetně následné regenerace. Nově se tento potenciál ukazuje u vysokých dávek lipozomálního vitaminu C.

Proč potřebujeme vitamin C? 

Vitamin C je potřebný k antioxidační ochraně organismu proti oxidačnímu stresu, k zajištění fungování imunitního a nervového systému, ke snížení míry únavy a vyčerpání, k tvorbě kolagenu, který je důležitý pro pevnost tkání (cévy, chrupavky, kosti, kůže, vlasy ad.). Studie ukázaly, že výskyt onemocnění je spojen se sníženou hladinou vitaminu C, jež se často nijak neprojevuje, avšak vede k rozvoji oxidačního stresu, jehož nežádoucí nadbytek poškozuje imunitní, nervové, jaterní, střevní a další buňky.

Autor: inPharm

Optimální dávky vitaminu C musí být vysoké

Jak konstatuje ve své knize „Jak déle žít a lépe se cítit“ profesor Linus Pauling, držitel dvou Nobelových cen, k udržení antioxidační kapacity a správné imunity musí být optimální dávky vitaminu C vysoké, jelikož emocionální stres, velké pracovní vypětí a také choroby spotřebovávají ve vysoké míře vitamin C. Ostatně tento jev můžeme vidět i u zvířat, která si na rozdíl od člověka dokáží vytvořit vitamin C z glukózy sama. Například obyčejná koza vyprodukuje denně až 10 g vitaminu C, což je 100krát více, než v průměru přijímá člověk. Ovšem na rozdíl od člověka, koza de facto netrpí například nádorovými onemocněními.

Autor: inPharm

Jak dosáhneme dostatečných hladin vitaminu C v organismu?

Výzkumy ukazují, že vitamin C se omezeně vstřebává ze střeva do krve a například při jednorázovém požití 1000 mg běžného vitaminu C se až 80 % tohoto množství vyloučí, aniž by byl organismus schopen ho zužitkovat. Dosáhnout dostatečných hladin v krvi je možno nitrožilním podáním vitaminu C, což nemusí být v podmínkách běžného života vždy dostupné, protože tato aplikace vyžaduje návštěvu zdravotnického zařízení a specifické podmínky. Proto se hledají takové lékové formy, které by umožnily dosáhnout vyšších hladin vitaminu C v krvi při ústním užití. Za velmi perspektivní a inovativní řešení se jeví lipozomální forma vitaminu C dostupná v originálním přípravku Lipo-C-Askor.

Co je to lipozomální vitamin C

Moderní lipozomální technologie, použitá při výrobě originálního doplňku stravy Lipo-C-Askor, chrání vitamin C vrstvou přírodních fosfolipidů, které jsou vlastní buněčným membránám, a proto se oproti běžným perorálním formám vitaminu C vstřebávají ze střeva do krve mnohonásobně více. Oproti běžným ústy podávaným formám s pozvolným uvolňováním, lipozomální vitamin C udržuje v organismu vyšší hladinu vitaminu C pro antioxidační kapacitu, imunitní a nervový systém ad.

Kdy a jak užívat

Doporučená denní dávka je u dospělých 1 až 4 tobolky, u dětí starších 6 let 1 až 2 tobolky. Tobolky se doporučuje užívat ráno (1–2) a večer (1–2) a zapít dostatečným množstvím tekutiny.

K dostání v lékárnách a v internetové lékárně www.samoleceni.cz. Informační servis: inPHARM, tel.: 241 432 133

Je možné kombinovat nitrožilní a lipozomální vitamin C například u onkologicky nemocných v remisi, kdy po základní protinádorové terapii nejsou patrny známky nádoru, ovšem po určitém čase dojde k opětovnému vzplanutí nemoci?

V Jesenici u Prahy existuje ambulantní zdravotnické zařízení pro klinickou onkologii, které se specializuje mj. na remisi po základní protinádorové léčbě, přičemž se jedná o maximální prodloužení této bezpříznakové periody a zvýšení kvality života. Základ podpůrné léčby tvoří látky schopné podpořit protinádorovou imunitu a chránit organismus proti oxidačnímu stresu, který tvoří jednu z hlavních příčin vzniku nádorového onemocnění. Pro obě oblasti je zásadní zejména podávání vysokých gramových dávek vitaminu C, přičemž tuto terapii, která probíhá ve spolupráci s americkými univerzitami, schválila Vědecká rada České lékařské komory.  

Jinak řečeno, nitrožilní aplikaci je vhodné kombinovat perorálně s lipozomální formou, jež udržuje dostatečnou hladinu vitaminu C a může tak nitrožilní aplikaci doplnit či nahradit, a to na úrovni doplňku správné výživy. Více informací lze získat přímo ve zdravotnickém zařízení inPHARM CLINIC v Jesenici u Prahy (recepce@inpharmclinic.cz, tel.: 241 416 990, 724 521 161).

 

Video se připravuje ...