Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví

26. dubna 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

S přicházejícím jarem a létem, spolu s plánováním dovolené bychom měli myslet i na možná rizika při cestování nebo pobytu venku v přírodě. Důležitou součástí každé cesty by měla být i cestovní lékárnička, ve které najdeme lék na drobná poranění, kousnutí hmyzem nebo popálení třeba při opékání buřtů během pálení čarodějnic. Skvělým pomocníkem je pro tyto případy právě Tea Tree Australian Bodycare

Odkud se vzal?

Olej Tea Tree z listů Kajeputu střídavolistého, lidově čajovníku australského objevili a jako první začali využívat Aboriginové, původní obyvatelé Austrálie. Považovali ho za velmi účinný prostředek na rány, popáleniny a různá zranění. Od nich převzali jejich zkušenosti i noví osadníci Austrálie, kteří s překvapením zjišťovali, jak pozoruhodné účinky olej má. Používali ho také na léčbu plísní a jako prevenci proti bakteriím a virům.

S nástupem antibiotik došlo k ústupu používání tohoto vzácného přírodního oleje, ale s poznáním, že i antibiotika mají své limity a vedlejší účinky jako jsou alergie, kožní projevy a snížená účinnost, došlo ke znovuobjevení této přírodní látky.

Proč právě Tea Tree Australian Bodycare®?

Protože právě olej této značky je získáván pouze ze stromů Melaleuca alternifolia a nikoli jiných keřů čajovníků a to speciální metodou, která zaručuje získání nejkvalitnějšího Tea Tree oleje s vysokým obsahem aktivní antiseptické látky. Garance původu a kvality oleje je doložena certifikátem přímo z Australian Plantations. Ačkoliv se mu také říká také čajovník australský, s čajovníkem, jehož listy se používají pro přípravu čaje, nemá nic společného. Správný český název je Kajeput střídavolistý a patří do skupiny eukalyptů. Pojmenování  Tea Tree vzniklo nejspíš zkomolením názvu T-tree, které stromdostal podle svého charakteristického tvaru připomínajícího písmeno T.

Autor: DK Pharma

Nepostradatelný pomocník v každé domácnosti

Tea Tree olej Australian Bodycare® působí jako přírodní dezinfekce při drobných poraněních, pomáhá omezovat výskyt bakterií a podporuje proces hojení. Poradí si i s kožními problémy, nepříjemným zápachem nohou i parazity ve vlasech.

Na co všechno tedy můžeme použít  Tea Tree Australian Bodycare® olej?

Na drobné odřeniny, řezné ranky a drobné popáleniny. Popálené místo omyjte studenou vodou a poté místo potřete olejem.

Zředěný ho lze spolehlivě použít jako repelentní ochranu před hmyzem nebo dezinfekci po vyjmutí klíštěte.

Pokud vás začala trápit nepříjemná bolest v krku, několikrát denně si vykloktejte vlažnou vodou s pár kapkami oleje a bolest je pryč.

Autor: DK Pharma

V případě péče o tělo a pokožku skvěle funguje na pupínky a vřídky, na problematickou pokožku se sklonem k akné, na opary již při prvních pocitech napětí na rtu. V případě, že se opar již rozvinul, je vhodné nanášet zředěný olej několikrát denně, dokud opar nezmizí. Věděli jste také, že je velmi účinný i při problémech s plísní na nohou a zápachem?

Při použití oleje je doporučeno dodržovat pokyny v příbalovém letáku, zvláště při prvním použití.

Více na www.dkpharma.cz

Autor: DK Pharma

 

Video se připravuje ...