Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet

24. dubna 2017 | 11:40
Prezentace klienta |

Čekáte miminko nebo máte krátce po porodu? Pokud ano, čtěte dál. Samovolný únik moči totiž postihuje nejčastěji ženy v tomto životním období. Nejedná se o nic neobvyklého, právě naopak. Za svůj život se s touto choulostivou, leč přirozenou záležitostí, setká více než polovina všech žen. Existují způsoby, jak samovolnému úniku moči předcházet? Na to se můžete zeptat paní Michaely Hozákové. Chat proběhl 27.4.

online chat
Dobry den. Odkaz na vas chat jsem dostal od vaseho hodneho manzela. Rikal neco ze mam vzkazat ze pry uz to nikdy neudela. Ale ted k problemu. Trapi me unik moci vzdy kdyz se urputne smeju, coz se mi s vasim manzelem a jeho partou ctyrkolkaru stava temer nepretrzite. Co by jste mi poradila?(Růžena)
Foto
Dobrý den,mohu Vám doporučit celou řadu řešení. Pro lehký únik moči je to řada TENA Men Level 1, Level 2, Level 3 jde o velmi diskrétní pomůcku, která moč spolehlivě a rychle pohltí. Pro těžší formu bych doporučila natahovací kalhotky TENA Men Protective Underwear. K dispozici jsou ve všech lékárnách a prodejnách se zdravotnickými pomůckami.
Zdravim Vas a musím s radostí říci, že mi nic netrápí .jen já trápím manželku a tímto se ji omlouvám. (Zbyněk )
Foto
Děkuji
Hezký den, ráda bych se vás zeptala, zda jde unik moči ovlivnit stravou/pitným režimem. Popř. zda je dobré užívat nějaké doplňky stravy.(Sandra)
Foto
Dobrý den, pokud únikem moči trpíte, změna stravy, úprava pitného režimu nebo doplňky stravy vyraznější vliv na tuto skutečnost mít nebudou. Měla byste zjistit o jaký typ inkontinence se jedná a situaci určitě řešit nejlépe se svým gynekologem nebo v některé z urogynekologických ambulancí. Může jí o inkontinenci stresovou - při kašli, smíchu, cvičení, ta se dá ovlivnit celkovým posílením svalů dna pánevního. Pokud by šlo o inkontinenci urgentní či smíšenou opět by měl rozhodnout specialista, jak postupovat. Funkce močového měchýře se dá efektivně vyšetřit a dle závěrů stanovit léčbu. Než se problém vyřeší doporučuji používat diskrétní vložky pro únik moči TENA Lady.
test...((Nováková, M.) )
Foto
Dobrý den, jaký test máte na mysli?
Hezký den, kde můžu vložky TENA Lady koupit?(Hana)
Foto
Dobrý den, Vložky Tena Lady můžete koupit v každé lékárně nebo prodejně zdravotnických potřeb.
Jsou vložky TENA Lady hrazené pojišťovnou?(Ludmila)
Foto
Ano, celá řada vložek TENA Lady je bez doplatků hrazena pojišťovnou.
Dobrý den Michaelo, který lékař mi může pomůcky pro inkontinenci předepsat?((J.K.)
Foto
Dobrý den, pomůcky vám může předepsat praktický lékař, gynekolog, urolog, neurolog a geriatr. Řídí se limity pro jednotlivé stupně. : 1. stupeň na jeden měsíc pojišťovna hradí 450,- 2. stupeň 900,- a 3. stupeň 1700,-.
Dobrý den, jen zdravím. (Michael)
Foto
Dobrý den, děkuji
Zdravím, jaký druh pomůcek bych měla používat, když mám občasný únik moči (jen pár kapek) při cvičení v posilovně?(Eliška)
Foto
Dobrý den, doporučuji TENA Lady Mini(179ml) a Tena Lady Mini Plus (245 ml), jsou navrženy právě pro tento typ úniku moči. Spolehlivě drží ve spodním prádle, kopírují tělo, dokonale pohltí zápach. Vlastně o nich nevíte.
hezký den, paní hozáková. Nevíte, zda mi v lékárně poradí s výběrem vhodné pomůcky?(Jiřina Klastovová)
Foto
Také hezký den, v lékárně vám jistě poradí, ja ale dobré vědět, co od vhodné pomůcky očekávat. Neměla by vás nijak omezovat, neměla byste o ní vlastně vědět, tak aby únik moči řešila spolehlivě a diskrétně. Měla by také zvládnout problém zápachu, který je jistě velmi diskomfortní.V případě lehkého úniku moči (tzv. 1. stupně inkontinence)doporučuji v lékárně požádat o některou z variant TENA Lady. Pro muže doporučuji požádat o některou z vložek Tena Men. V případě úniku většího (2. a 3. stupeň)doporučuji natahovaví kalhotky Tena Lady Pants pro ženy a Tena Men Protective underwear pro muže. V případě těch, kteří jsou např. upoutáni na lůžko je možné použít kalhotky lepící TENA Flex a TENA Slip. Můžete také požádat o vzorky na vyzkoušení. Pokud by nebyly k dispozici, volejte prosím na bezplatnou linku 800111121, kde vám je bezplatně zašlou.
Dobrý den, je mi 45 let a myslím, že trpím samovolným únikem moči, jak se bránit zejména zápachu? Posiluji pánevní dno cvičením, to však moc nepomáhá. Netrpím nadváhou, přesto se v oblasti podbříšku dost potím, což taky nepřidá. (Tereza)
Foto
Dobrý den, musíte navštívit svého gynekologa, aby rozhodl o jaký typ inkontinence se jedná. Stresová inkontinence se dá vylečit např. cvičením pro posílení svalů dna pánevního. Může se ale také jednat o jiný typ např. o inkontinenci urgentní nebo smíšenou. V tomto případě vám cvičení nepomůže. Měla byste podstoupit vyšetření, která zjistí, jak přesně funguje váš močový měchýř. Lékař stanoví postup, jak situaci řešit. Navštívit můžete také některou z urogynekologických poraden, kde mají k dispozici nejnovější metody a přístroje na tato specializovaná vyšetření.Ničeho se obávat nemusíte, budete v rukou odborníků, jejichž zájmem je vám pomoci. Používejte zatím vložky TENA Lady, které jsou pro únik moči navrženy a řeší právě vámi zmiňovaný nepříjemný zápach (speciálně navržený absorbent), moč pohltí velmi rychle a ve vložce ji uzamknou,nemusíte se obávat žádné nepříjemné situace. V nabídce je několik variant s různou absorpcí - Ultra Mini, Mini, Mini Plus Extra, Normal, Extra Plus, Super, Maxi. Dostupné jsou v každé lékárně či prodejně se zdravotnickým materiálem.
Dobrý den, zvládnu únik moči sama - cvičení, snížení váhy, vhodná strava? Děkuji,(Nováková, M.)
Foto
Dobrý den, pokud se jedná o inkontinenci stresovou, pak do určité míry ano. Pro tu je typická přítomnost tzv. stresového manévru, např. kýchnutí, kašel, zvednutí něčeho těžkého, popoběhnutí, smích. V takovém případě je nutné začít pravidelně cvičit cviky na posílení dna pánevního, snížit váhu apod. Přesto bych ale navštívila gynekologickou ambulanci, aby mi lékař tuto variantu potvrdil. Dalším typem by mohla být inkontinence utgentní nebo smíšená. V tomto případě je nutné zjistit, jak se chová váš močový měchýř. Je pak potřeba odbornějšího vyšetření, např. v některé z urogynekologických ambulancí. Než se problém vyřeší doporučuji použít vložky TENA Lady, které jsou právě pro únik moči navrženy. Jsou velmi diskrétní, pohltí rychle moč i nepříjemný zápach.
Dobrý den, mám 20.měsíců po porodu a trápí me unik moci při cvičení a běhání. Prosím o radu jak se z toho vylecit, abych mohla fungovat jako před porodem? Děkuji za odpověď.(Martina J.)
Foto
Dobrý den, porod jistě představuje velkou zátěž pro celou oblast dna pánevního. Krátce po porodu se s malým únikem moči setkat můžeme, 20 měsíců je ale dlouho.Pravděpodobně se u vás může jednat o inkontinenci stresovou, která se dá pravidelným cvičení posilujícím právě svaly dna pánevního vylečit. Není to otázka týdnů ale měsíců.Cviky jsou poměrně jednoduché,důležitá je pravidelnost. Určitě se také obraťte na svého gynekologa, aby přesně potvrdil, proč k úniku dochází a konkrétní cviky doporučil. Na cvičení a běh zatím můžete používat vložky TENA Lady (varianta Ultra Mini,Mini,Mini Plus, Normal, Extra, které jsou velmi diskrétní, dobře v prádle sedí, moč se vstřebá okamžitě a vložka je schopna také pohltit nepříjemný zápach. Jsou dostupné ve všech lékárnách i prodejnách se zdravotnickým materiálem.
Dobrý den,jsem po porodu dvou dětí,první přirozený porod,druhý císařský řez! Od posledního porodu je to 2,5 roku. Trápí mě únik moči především v noci bez jakékoliv námahy! Děkuji za odpověď!(Daniela)
Foto
Dobrý den, doporučuji se obrátit na Vašeho gynekologa, který by měl zjistit typ inkontinence, o který se jedná.Podle toho pak doporučit postup. Můžete se také obrátit na některou z urogynekologických ambulancí, kde provedou odborná vyšetření a stanoví jednotlivé kroky léčby. Nejedná se zřejmě o inkontinenci stresovou (u té je právě přítomen tzv. stresový manévr, který únik moči způsobí). Pokud dochází k úniku moči v noci při spánku, měla byste projít vyšetření, která přesně zjistí, jak funguje váš močový měchýř. Než se situace vyřeší doporučuji používat na noc vložky, které jsou speciálně pro únik moč vyrobeny a fungují velmi efektivně. Konkrétně doporučuji někerou z řady TENA Lady. Vyběr máte z velkého množství absorpcí. Benefitem je, že moč se velmi rychle vstřebá a speciálně navržený absorbent pohltí dokonale i zápach. Určitě ale návštěvu odborníka neodkládejte.
Dobrý den, paní doktorko, je mi 36 let, děti nemám, párkrát se mi stalo, že jsem měla obrovský záchvat kašle, když jsem byla delší dobu nemocná a došlo i u mě k nepříjemné nehodě. Mám to už řešit? A s kým? se svou obvodní lékařkou? viděla jsem různé reklamy na gynekologické ordinace, které se specializují i na tohle, ale nevzbuzuje to u mě velkou důvěru. Kam se mám obrátit?(Táňa)
Foto
Dobrý den, situaci určitě řešte. Prvním krokem by mělo být cvičení na posílení svalů dna pánevního. Mohlo by se u vás jednat o inkontinenci stresovou, která se dá úspěšně řešit právě takto. Rozhodně bych ale navštívila svého gynekologa, který zjisti, co by přesně mohlo být příčinou a doporučí další postup. Zmiňujete také gynekologická pracoviště, která se tímto problémem zabývají, s tím, že ve vás nebudí důvěru. Pokud máte na mysli Urogynekologické ambulance, pak můžete být klidná. Jde o špičková pracoviště, kde se vám budou věnovat odborníci. Tyto urogynekologické ambulance fungují např. při fakultních nemocnicích. Pro tyto náhlé příhody doporučuji použít některou z pomůcek určených pro lehký únik moči TENA Lady Ultra Mini nebo TENA Lady Mini. Dostupné jsou ve všech lékárnách a prodejnách se zdravotnickými potřebami.

Video se připravuje ...