Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Časté záněty, problémy s menstruací? Zkuste tyto bylinky!

  • Sáhněte teď na jaře po bylinkách!
    3. dubna 2017 | 06:00

    Bylinná terapie je jedním z nejkrásnějších a nejúčinnějších nástrojů v rukou klinického naturopata. Tedy odborníka, který se snaží léčit přírodní cestou a bez chemie. Co vám udělá dobře?

  • Drmek na cyklus

    Drmek
    Autor: Shutterstock.com
    Jedna z nejoblíbenějších bylin na podporu normálního menstruačního cyklu. Redukuje  podrážděnost a plačtivost stejně jako citlivost ňader, špinění nebo vynechání cyklu. Drmek se přijímá ve formě tablet nebo tinktury. Pokud máte problém s nepravidelným cyklem, otěhotněním, endometriózou, bolestivou menstruací nebo premenstruačním syndromem, drmek je ta správná bylina i pro vás.
  • Jetel luční v přechodu

    Jetel luční
    Autor: Shutterstock.com

    Jetel luční je nejlepším zdrojem fytoestrogenu. Může pomoci ženám, které mají nízkou hladinu estrogenu, například v období menopauzy. Pak zvolte kombinaci s ploštičníkem. Jetel může pomoci při problémech, jako jsou návaly horka, noční pocení nebo nedostatečné vaginální zvlhčení, které se může objevit při poklesu estrogenu. Jetel můžete užívat jako čaj nebo jako tinkturu.

  • Ploštičník proti bolesti

    Ploštičník
    Autor: shutterstock.com

    Pozitivní účinky této byliny znali už američtí indiáni. Ne nadarmo mu říkali kořen žen. Pomáhá při bolestivé menstruaci i porodních bolestech. Je vhodný i při zánětech a svědivosti pohlavních orgánů. Může ale pomoci i při vypadávání vlasů v menopauze. Ploštičník užívejte ideálně v tinktuře v kombinaci s jetelem.

  • Kontryhel při zánětech

    Kontryhel
    Autor: shutterstock.com

    Nepostradatelná bylina při všech onemocněním ženských orgánů. Posiluje dělohu, čímž zvyšuje pravděpodobnost početí a snižuje riziko potratu. Pomáhá při menstruačních problémech, výtoku, zánětu vaječníku a v klimakteriu. Utišuje nervovou soustavu, bolesti hlavy, pomáhá k lepšímu spánku. Kontryhel užívejte jako čaj nebo jako tinkturu.

  • Šatavari při nechuti na sex

    Šatavari
    Autor: Shutterstock.com
    Chřest hroznovitý, neboli šatavari, je jednou z nejdůležitějších ženských bylin, které se využívají v tradiční ajurvédské medicíně. Bylina je známá mimo jiné jako účinný a bezpečný fytoestrogen. Vyživuje a podporuje funkci ženských pohlavních orgánů. V přechodu také mimo jiné zlepšuje trávení a zvyšuje libido. Používá se také jako prevence potratu.
  • Smldinec chlupatý při nočním pocení

    Smldinec
    Autor: archiv redakce

    Zmírňuje příznaky menopauzy, jako jsou návaly horka, noční pocení, změny nálad a vysychání vaginální sliznice. Dále může pomoci při snaze o otěhotnění, menstruačních bolestech nebo nepravidelné menstruaci.

    Jaké bylinky a trávy můžete sbírat a jíst? Podívejte se na video!

    Video se připravuje ...
    Které plevele můžete sbírat a jak je jíst vám řekne Věra Vačkářová • VIDEO: Tereza Kovářová

Autor: Michaela Carter
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...