Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jak na průjem u malých dětí? Maminka Adélky (6 let) už to ví!

27. března 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Průjem je u malých dětí a školáků jedním z nejčastějších onemocnění. Stačí velice málo a dítě se průjmem okamžitě nakazí. U dětí navíc vždy hrozí větší riziko dehydratace než u dospělých. I když příčin může být nespočet, je důležité vždy zpozornět. Stejně, jako to udělala maminka malé Adélky.

Adélka je žákyní první třídy a ve škole se jí moc líbí. Proto když přišla nedávno ze školy domů a tvářila se smutně, maminka se jí ihned zeptala, co se stalo. Adélka mamince přiznala, že jí celý den není dobře. Bolí ji bříško a musí pořád chodit na záchod. Vynechala i dnešní oběd ve škole. Když ani teplotu maminka nenaměřila, zvedla telefon a zavolala své nejlepší kamarádce Lence.

Maminka Adélky: „ Ahoj Leni, potřebuji poradit. Adélka má od rána průjem a stěžuje si, že jí bolí bříško. Co s tím“?

Kamarádka Lenka: „ Ahoj, to se stává. I my jsme na to doma dost trpěli. Vyzkoušej Enterol, ten je na první pomoc při střevních potížích nejlepší“.

Maminka Adélky: „Enterol? Ten bohužel nemám, ale našla jsem několik tabletek lactobacilů. Ty prý také zabírají…“

Kamarádka Lenka: „Lactobacily? A jaké? Co přesně je, prosím tě, uvedeno na obalu“?

Maminka Adélky: „Doplněk stravy, spotřebujte do února 2018“.

Kamarádka Lenka: „ Tak to jí rozhodně nedávej! Dětem musíš vždy dát lék a ne jen doplněk stravy. Doplněk stravy neléčí a není nijak povinně kontrolován. Adélce hrozí odvodnění organismu, proto není čas na žádné experimenty. Určitě raději zajdi do lékárny pro Enterol. Ten obsahuje speciální kvasinku Saccharomyces Boulardii a jako lék je velice rychle účinný“.

Maminka Adélky: „ Máš pravdu, teď není čas na experimenty. Děkuji moc za pomoc a měj se“!

Maminka dala na doporučení kamarádky Lenky a v lékárně ihned koupila Enterol. Adélka dostala ještě ten den 2 tobolky a hned se ji ulevilo. Bolest bříška přešla a průjem se výrazně zmírnil. Pro jistotu sice zůstala ještě další den doma, ale třetí den už vesele běžela do školy.

ENTEROL tvrdé tobolky, léčivý přípravek k vnitřnímu užití. Pečlivě čtete příbalovou informaci!
V případě nežádoucích účinků se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem.

Video se připravuje ...