Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nedovolte stresu převzít vládu nad vaším tělem!

13. března 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Stres. Magické slůvko, které se v poslední době skloňuje čím dál častěji. Vysoké nároky v zaměstnání střídají nekončící seznamy povinností a péče o domácnost a děti. Po náročném dni v práci běžíme vyzvednout své ratolesti, nakoupit, uvařit, udělat s dětmi úkoly na druhý den a ve zbytku času nejlépe ještě trochu poklidit. O partnerském vztahu je snad lepší ani nemluvit. Takový kolotoč se opakuje každý den a člověk se ocitne ve stresu, aniž by si to třeba sám uvědomil. Projevem pak může být nervozita, podrážděnost nebo i špatný spánek.

O tom, jak důležitý je odpočinek a důsledná regenerace, se toho už napsalo spoustu. V dnešní hektické době to ale není vždycky jednoduché. Ne každá z nás má čas zajít si jednou týdně na masáž, vyrazit co dva týdny na výlet do přírody nebo pravidelně rozdýchávat stres v jógových pozicích.

Pokud na sobě pozorujete zvýšené napětí, trpíte pocity strachu nebo úzkosti, jste podrážděná, neklidná, máte poruchy koncentrace, poruchy usínání a spánku, hned po probuzení nebo po minimální námaze jste unavená, potí se vám dlaně nebo třesou ruce, může vám pomoct přípravek Persen. Jedná se o směs suchých rostlinných extraktů s uklidňujícím účinkem, která příznivě působí i při mírných poruchách usínání a spánku. Na výběr máte ze dvou variant - obalené tablety Persen a tvrdé tobolky Persen forte.

Přípravek Persen je určen pro dospělé a děti od 12 let. Děti užívají jednu tabletu jednou až třikrát denně. Dospělí užívají jednu až dvě obalené tablety dvakrát až třikrát denně. Při poruchách usínání a spánku se užívají dvě tablety jednou denně, hodinu před spaním. Mezi jednotlivými dávkami je nutné dodržovat čtyř až pětihodinové rozestupy.

Autor: SANDOZ s.r.o.

Persen forte mohou užívat jen dospělí, a to jednu tobolku dvakrát až třikrát denně. Při poruchách usínání se bere jedna tobolka jednou denně, opět hodinu před spaním. Pro dosažení žádoucího účinku se doporučuje přípravek užívat pravidelně po dobu dvou až čtyř týdnů. Pokud se do dvou týdnů od zahájení léčby příznaky nezlepší nebo se dokonce zhoršují, je nutné se poradit s lékařem.

Persen i Persen forte jsou volně prodejné léky k léčbě psychovegetativních poruch k vnitřnímu užití.

Čtěte pozorně příbalový leták. Pro celé znění příbalového letáku klikněte na
http://www.sukl.cz/modules/medication/search.php.

Více informací najdete na www.persen.cz.

Autor: SANDOZ s.r.o.

Video se připravuje ...