Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Bolest: Symptom, který trápí většinu populace

6. března 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Bolestí trpí lidi již v útlém věku, s přibývajícími roky se problémy stupňují. V dětství a v mladosti jde spíše o úrazy, ve stáří se přidávají jiné onemocnění. Zejména páteř trpí, ať už při práci u počítače, sedavého zaměstnání nebo při zvedání těžkých věcí.

Pohodlí a špatné návyky

Bolesti trápí většinu dospělé populace. Příčin bolestí může být hned několik, ale mezi nejčastější patří funkční blokáda v páteřním segmentu, přetížení svalů, degenerativní onemocnění, úrazy, revmatická onemocnění a mnohé další.

Řada poruch je funkčních a upraví se v poměrně krátké době, zejména odezní-li provokující faktor (nadměrná zátěž, jednostranné přetížení, infekce apod.). Je třeba rozpoznat stavy, které pacienta potenciálně ohrožují, kdy dochází k dráždění nervových struktur. Diagnostika těchto závažných stavů ale patří do rukou specialistů. Přetrvávající nebo náhle vzniknutou bolest je potrebné vždy neodkladně konzultovat s lékařem.

Jak se zbavit bolesti

Možná samy znáte ten pocit, kdy jste se ráno vzbudili s bolestí a věděli jste, že dnes si zacvičit nestihnete a na návštěvu lékaře také nemáte čas…. Není možné všechny problémy léčit stejně. Někdy pomůžou léky nebo cvičení, jindy je zapotřebí návštěva odborníka. Léčba akutních bolestí je převážně farmakologická s navazující rehabilitační péčí a edukací pacienta. Často používanou skupinou léčiv zmírňujících bolest jsou nesteroidní antirevmatika. Nejčastější formou jsou tablety či kapsle, alternativou mohou být i čípky. Pro rychlou úlevu, například po operaci nebo při akutních bolestech, se používá injekční forma. Důležité místo má použití nesteroidních anirevmatik v podobě gelů, mastí či náplastí, které působí přímo v místě bolesti.

Účinná pomoc

Na našem trhu je celá řada náplastí, ať už léčivých nebo hřejivých. Voltaren léčivé náplasti poskytují úlevu od akutní bolesti, otoku a také zánětu. Obsahují účinnou látku diclofenacum natricum, která proniká kůží přímo ke zdroji bolesti. Voltaren léčivé náplasti obsahují léčivou látku diklofenat sodný. Ulevují od bolesti po dobu 12 hodin (dle dávkování dvakrát denně). Léčivé náplasti jsou vhodné pro pro krátkodobou léčbu. (maximálně 7 dní). Navíc jsou diskrétní - každá náplast je pouze 1 mm tenká, samostatně balená. Voltaren léčivé náplasti jsou nyní dostupné ve vaší lékárně bez lékařského předpisu.

Autor: Voltaren

Pozorně si přečtěte příbalovou informaci. Voltaren 140 mg léčivá náplast je lék na vnejší použití. Obsahuje diclofenacum natricum. V případě otázek kontaktujte prosím: GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Czech Republic s.r.o., Hvězdova 1734/2c, 140 00 Praha 4, mail:cz.info@gsk.com, tel: +420 222 001 111. Případné nežádoucí účinky prosím hlaste na: ch.safety@gsk.com.

Datum vypracování: 03/2017 

CHCSK/CHVOLT/0006/17j

 

Video se připravuje ...