Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Redaktorka vyzkoušela hypnózu na vlastní kůži: Odnaučila se kouřit?

Může hypnóza skutečně fungovat?
10. prosince 2016 | 06:00

Věříte na hypnózu? Že by mohla třeba vyřešit nějaké vaše problémy? Michaela Carter se k ní upnula ve chvíli, kdy její mamince diagnostikovali rakovinu v posledním stadiu. Myslela si, že se ji tím podaří zachránit. Nepodařilo, bylo to už příliš vážné. Nicméně hypnóza a naturopatie jí ukázaly, že neexistuje vždy pouze jedna cesta. Hypnózu u ní vyzkoušela i naše redaktorka Majka Dvořáková.

U Michaely jsem byla na úvodním sezení a třech hypnózách. Problémy, které jsem chtěla řešit, byly jednak vztah s partnerem, jednak touha zbavit se kouření. Během první návštěvy jsme si hodinu a půl povídaly a s terapeutkou jsem dospěla k tomu, že budeme řešit můj přístup k životu, partnerovi a sama k sobě a nekouření vlastně přijde tak nějak samo.

Uvolněná jako nikdy v životě

Samotná hypnóza je prostě nádherná. Byla jsem uvolněná jako nikdy v životě a měla jsem intenzivní pocit, že se poprvé v životě vidím taková, jaká doopravdy jsem. Ležela jsem na lehátku, nevnímala žádné tělesné pocity – i zima mi přestala být, poslouchala jsem zvuk hodin a Michaelin hlas.

...
Autor: Shutterstock.com

„Jsi v bezpečí, ve tvém životě je všechno v pořádku, vnímáš svůj instinkt, který tě vede ke spokojenosti a štěstí…“ Tak nějak znělo její ujišťování, které by mne v bdělém stavu nijak neuchvátilo, ale bylo naprosto přesně mířené v tom stavu, v němž jsem byla. Jen nerada jsem se po čtyřiceti pěti minutách probírala do reality.

Jak dopadly cigarety?

Hodnotit, jak se změnil můj život, je ještě brzy, ale zhruba měsíc po první hypnóze můžu říct, že jsem klidnější, vyrovnanější a spokojenější než před ní. Co se týče kouření, po druhém sezení jsem se těšila na to, jak si před prací zapálím.

Usedla jsem na lavičku, zapálila cigaretu, třikrát potáhla a byla překvapená, jak odporná má milovaná slimka vlastně je. Uhasila jsem ji s tím, že si zakouřím jindy. Už jsem si nezapálila. Nemusela jsem překonávat chutě, bojovat s vlastní vůlí, prostě mě kouření tak nějak samo od sebe přestalo bavit.

Jaký typ marůdka je váš muž? Pomozte zkompletovat atlas marůdků a vyhrajte wellness zájezd! Více informací se dočtete ZDE.

 

Autor: MAJ
Video se připravuje ...