Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zdraví jako řemen aneb jak jsem propadla zázvoru

16. listopadu 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

S příchodem sychravého počasí a plískanic většina z nás ulehne s nemocí. Ani já jsem nebyla výjimkou. Říkala jsem si, že podzim bez bolavých kloubů, bolesti hlavy a teploty už snad ani není možný. Tabletky a všemožná chemie byly mé časté společnice. Až do doby, než na mě při úklidu vypadl sešit s babiččinými radami a recepty. 

„Zázvoroví lidé“? Opravdu?

Byla jsem velice překvapená, jaký poklad se mi to doma ukrýval. S nosem odřeným od samého smrkání jsem ten starý sešit opatrně otevřela. Hned jako první na mě vyskočil recept na „zázvorový čaj proti nachlazení“, asi osud. Zázvor na rýmu pomáhá, nebo mi to alespoň v práci každý radil. Unaveně jsem si zalila pytlíček zázvorového čaje a odebrala jsem se zpět do postele i s tabletem. Zázvor mi nedal spát, a tak jsem ze zvědavosti zadala do vyhledávače slovo „ginger“. Objevil se titulek The Ginger People - We know ginger best! Jak někdo může znát zázvor nejlépe? Je to kořen, který oloupu, nakrájím a hotovo. Po dalším kliknutí se přede mnou otevřela celá škála zázvorových výrobků. To všechno se dá vyrobit z něčeho tak nepěkného?

Více: http://gingerparty.cz/kategorie-produktu/bio-produkty/

Zázvor pěstovaný s péčí a láskou

Do této doby jsem byla zázvorem absolutně nepolíbená. Americká rodinná společnost The Ginger People mi množstvím zázvorových produktů, které podporují zdraví, naprosto otevřela oči. Ovšem u široké plejády výrobků mé překvapení nekončilo. „Zázvoroví lidé“, jak jim familiérně říkám, totiž pečlivě vybírají i oblasti k pěstování léčivého kořene. Aby vyrostl zázvor prémiové kvality, musí být půda i její složení co nejlepší. Kvalitní zázvor tak poznáme podle sytě žluté barvy, plného aroma a vůně.

Více: http://gingerparty.cz/kategorie-produktu/bio-produkty/

Moje srdce začalo toužit po zázvoru.

Zcela nadšená ze svého objevu jsem ještě s pořádným chraplákem volala své kamarádce, která je ve věcech zdravé výživy díky svému blogu zběhlá daleko déle. „Samozřejmě, že The Ginger People znám,“ zněla pobaveně „na blogu mám dokonce celou řadu zázvorových receptů. Mrkni na to“. Na můj nakřáplý hlas mi navíc doporučila Bio zázvorový sirup a Bio zázvorový koncentrát. Doma jsem si z nich poslušně udělala čaj a doufala jsem, že nachlazení zmizí tak rychle, jak kamarádka Barča slibovala.

Více: http://gingerparty.cz/produkt/bio-zazvorovy-sirup-237-ml/

Zázvorové hody

Nezůstala jsem jen u zázvorového sirupu a koncentrátu, nakoupila jsem armádu zázvorových výrobků, o kterých jsem na stránkách Ginger Party četla. Zázvorový čaj s medem a s citrónem jsem ještě vylepšila kapkou rumu. Jak říkávala moje babička: „Rumem nic nezkazíš.“ Čaj jsem pila poctivě a s chutí a během pár dní jsem byla opět jako rybička.

Díky pravidelné konzumaci zázvoru už neležím celá utrápená v posteli. Virosu a kapesníky jsem vyměnila za skleničky plné zázvorových dobrot. Vesele pobíhám v kuchyni a s Barčou máme na podzim nepřetržitou ginger party. Zázvor už neloupu, nestrouhám, ani nekrájím. To za mne udělali The Ginger People.  Babička měla opět pravdu. Příroda je skutečně ta nejlepší lékárna. 

Více: http://gingerparty.cz/produkt/bio-zazvorovy-juice-99-koncentrat-147ml/

Video se připravuje ...