Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nástup chladnějších dní „přeje“ zánětům močových cest

17. října 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Známe to všichni. Silně zaujatí slunečními paprsky babího léta a krásou barvícího se listí odhazujeme svršky, vyrážíme do přírody a okupujeme trávníky a studené židle ještě otevřených letních zahrádek. Často však zapomínáme, že teploty už nejsou pro delší posedávání venku zcela příznivé. Prochlazení je nasnadě a může vyústit až v nepříjemný zánět močových cest. 

Močové záněty nás mohou potrápit ve všech ročních obdobích. Na podzim a v zimě jim však nahrávají nižší teploty a snadnější možnost podchlazení. Pozor ale dávejte již nyní, v období babího léta, kdy nás sluníčko svými paprsky sice hřeje, ale takový piknik v trávě už není tak bezpečný jako v letních měsících. Blížící se sychravější dny pak vyvíjejí vyšší tlak na imunitní systém, ale také psychiku, která s imunitou úzce souvisí. Při jejím oslabení je pak tělo k prochladnutí ještě náchylnější.

Autor: VALOSUN

V chladnějších dnech se proto dostatečně oblékejte a dbejte zejména na to, abyste měli v teple spodní část těla, především oblast ledvin a nohy. Ne nadarmo naši předkové říkávali: „Nohy v teple měj, lékařům se směj“. Zahřívat se můžete ale i zevnitř pitím čajů, pro podporu prevence močových zánětů připravených z urologických bylinkových směsí. Preventivně je také možné užívat doplňky stravy s obsahem kanadských brusinek a D-manózy, které se po užití kumulují především v močových cestách a znesnadňují patogenním bakteriím přichytit se na stěnu močového traktu. Tradičními preparáty, které tyto složky obsahují, jsou například přípravky řady Uroval. Ty se hodí jak k akutnímu, tak dlouhodobému užívání, a jsou k dostání v každé lékárně. Vhodnou variantou pro nastartování imunitního systému je Uroval manosa Akut +, který navíc obsahuje unikátní lyzát E. coli – porušené a rozbité buňky bakterie E. coli, které ztratily schopnost vyvolat v organismu onemocnění, ale zůstala u nich zachována schopnost aktivovat imunitní systém.
Pomocí těchto přípravků můžete v nekomplikovaných případech po poradě s lékárníkem zabojovat i v počátcích onemocnění, ještě dříve, než má infekce šanci propuknout v plné síle.

Autor: Valosun a.s.

Močové infekce se častěji objevují u žen a to zejména v reprodukčním věku a v těhotenství. U těhotných žen je počet případů močových infekcí dokonce dvojnásobný oproti ostatním lidem. Hlavní příčinou častého přechodu patogenních mikroorganismů do močových cest je u žen krátká vzdálenost mezi ústím močové trubice a konečníkem a pohlavními orgány. U mužů se záněty močového měchýře vyskytují častěji ve vyšším věku a bývají obvykle spojeny s onemocněním prostaty. Muži by proto měli při podezření na močovou infekci vyhledat konzultaci lékaře v každém případě. Zvýšené riziko infekce močových cest hrozí lidem s některými chronickými nemocemi, například při cukrovce. Mezi typické projevy onemocnění patří časté a bolestivé močení provázené pálením a řezáním, dále bolesti v podbřišku a v oblasti močové trubice, zkalená a nepříjemně zapáchající moč. Někdy se objevuje také teplota a celková únava. Pokud se infekce rozšíří až do ledvin, objevuje se silná bolest v bedrech, horečka, zimnice a třesavka. V tomto případě je již třeba vyhledat lékaře, aby nasadil vhodnou antibiotickou léčbu.

Přípravek Uroval zakoupíte ve vaší lékárně nebo ZDE.

Video se připravuje ...