Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Léčba laserem jako nová pomoc pro intimní partie

10. října 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Určité procento žen po celý život trápí opakované potíže v intimních partiích jako záněty, nepříjemné pocity při sexu či inkontinence. Novou šetrnou metodu léčby, která se obejde bez anestezie, je ošetření pomocí laseru.  

Společně s gynekologickými plastikami ho jako jedno z prvních zdravotnických zařízení nabízí pražské GynCentrum a rozšiřuje svou nabídku zákroků v intimních partiích.

Laserová vaginální rejuvenace

Potíže spojené s ochabnutím poševní stěny trápí více než polovinu žen po porodu, menopauze či hysterektomii. Projevují se zejména častými záněty, nedostatečným zvlhčením, které vede k svědivým až bolestivým pocitům v pochvě, nebo únikem moči např. při kýchnutí a sportu.

GynCentrum nyní nově nabízí léčbu stylem laserové vaginální rejuvenace přístrojem nové generace, která rozšiřuje možnosti dosavadních chirurgických zákroků s delší rekonvalescencí. Laserová léčba je minimálně invazivní, obejde se bez anestezie a je bezbolestná.

Léčba vede ke stimulaci vaginální tkáně, obnově její pevnosti a celkovému zbytnění poševní sliznice. Klinické studie navíc potvrzují až 97% efektivitu a dlouhodobé výsledky bez nežádoucích vedlejších účinků.

„Během zákroku se do vaginy zavádí speciální hlavice laseru, která omlazuje poševní stěnu, čímž dochází k zúžení a zlepšení její elasticity. Laser zároveň vyrovnává pH v pochvě a posiluje její imunitu, díky čemuž pomáhá výrazně snižovat četnost chronických kvasinkových zánětů i infekcí močových cest,“ popisuje zákrok primář Petr Pícha. Kromě zmíněných obtíží přináší léčba laserem pacientkám i kvalitnější a intenzivnější prožitky při sexu a vrací ztracené sebevědomí.

Autor: ISCARE I.V.F. a.s.

Intimní plastiky přestávají být tabu

Toto tvrzení ale platí jen v celé západní Evropě, jak dokazuje studie zveřejněná v British Journal of Obstetrics and Gynaecology. Ta říká, že za posledních pět let narostl počet žen se zájmem o plastiky intimních míst o 70 procent. V Čechách je situace trochu jiná. Přestože u nás existuje zhruba 200 zdravotnických středisek, které provádí gynekologické plastiky, nejsou k dispozici souhrnné statistiky. V odhadech se hovoří o několika tisíci českých žen ročně. „Nejčastější jsou labioplastiky, neboli modelace malých stydkých pysků. Tuto operaci provedeme ročně zhruba stovce pacientek,“ řekl primář pražského GynCentra MUDr. Petr Pícha.

K dalším častým zákrokům patří omlazení genitálu nebo odstranění příčné řasy hráze. Zájem je také o plastiky vaginy, hymenoplastiku (rekonstrukce panenské blány). „Tyto operace už však nejsou tak časté, v GynCentru je provádím průměrně jednou až dvakrát měsíčně,“ doplnil primář Pícha.

Autor: ISCARE I.V.F. a.s.

Stud a obavy

České ženy ovšem ve srovnání s cizinkami nejsou tolik otevřené a stále se o této problematice ostýchají mluvit. Závažné je, že téměř polovina dospělých žen nedokáže dosáhnout sexuálního uspokojení právě kvůli problému s intimními partiemi po porodu nebo v souvislosti s přechodem. Lékaři pražského GynCentra se tak snaží dokázat, že plastické operace ženských partií nejsou nic, za co by se měly pacientky stydět. „Příčinou problémů v sexuálním životě často bývá například nedostatečná pevnost tkání pánevního dna způsobená porodem nebo stárnutím. Tyto problémy přitom může vyřešit jednoduchý zákrok,“ vysvětluje primář Pícha.

Další informace naleznete na http://www.gyncentrum.cz/cs/laserove-zakroky

Video se připravuje ...