Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Petra měla nádor na plicích velký jako míč na házenou

23. června 2016 | 06:00

Dramatický příběh za sebou má Petra Bohunická, která se "v plném zdraví" dozvěděla, že má na plicích obří nádor. 

Petra Bohunická (38) byla s přáteli na cyklistickém výletě, když se zadýchala a nemohla ostatním vůbec stačit. Přátelé si z ní dělali celkem pochopitelnou legraci. Vypadalo to jako nějaká banalita. 

Žena nad tím naštěstí nemávla rukou, ale šla na vyšetření, které odhalilo obrovský nádor na plicích. Ten navíc tlačil i na srdce. Nádor byl skoro tak velký jako míč na házenou, který má průměr skoro dvacet centimetrů. 

Bylo jasné, že musí okamžitě pryč. Jenže žádnému chirurgovi se do příliš riskantního zákroku nechtělo. Petra uspěla až v pražském Motole, kde se profesor Robert Lischke rozhodl k operaci, i když ani on si nebyl jistý, zda nádor bude možné vyoperovat.

Zákrok trval skoro čtyři hodiny a výkon byl velice radikální. Lékaři se navíc museli vypořádat s občasnými výpadky srdeční činnosti. Nakonec se ale operace podařila. Petra Bohunická se zotavovala rychle a po dvou týdnech byla propuštěna domů. Dnes se jí daří dobře.

Skuteční pacienti, opravdoví lékaři, odhalení i těch nejtěžších diagnóz, včetně unikátních záběrů z operačních sálů. Další díl cyklu Nemocnice Motol uvidíte již ve čtvrtek 23. června ve 20.15 na Primě.

Autor: red
Video se připravuje ...