Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Bojoval jsem s rakovinou a zůstal na vozíčku

16. května 2016 | 00:00

Vedl jsem malý tým lidí v mezinárodní firmě a užíval si života. Byl jsem tenkrát čerstvý pětatřicátník se dvěma dětmi ve školním věku. Odpovědnost jsem tedy měl za sebe i za rodinu. Proto pro mě bylo samozřejmé mít pojistku, která by mi kryla záda, kdyby bylo nejhůř.

Na počátku roku 2014 mi diagnostikovali rakovinu. Byla to docela pecka, život se mi obrátil vzhůru nohama. Nic už nebylo jako dřív. Přišlo dlouhodobé léčení a ztráta zaměstnání. Nad vodou mě drželi jen nejbližší. Postupně mi selhaly nohy a já skončil na vozíku.

Když jsem se dostal z nejhoršího, nahlásil jsem v roce 2015 pojistné události jak za dobu léčení, tak z rizika invalidity. Po doložení několika dokladů mi pojišťovna vyplatila peníze za obě události. Za pracovní neschopnost a hospitalizaci jsem dostal částku 222 000 Kč, z rizika invalidity mi pojišťovna vyplatila sjednanou částku jeden milion Kč.

Kdybych měl sjednané pojištění i pro vážné nemoci, do kterých rakovina patří, a připlatil si měsíčně necelých 400 Kč, mohl jsem dostat ještě další milion korun, a to hned po stanovení diagnózy. To by mi na počátku celého léčení výrazně pomohlo se ztenčeným rodinným rozpočtem.

Autor: profimedia.cz

 Dnes už jsem z nejhoršího venku, i když stále na vozíku, nad rakem jsem vyhrál. Za peníze z pojistky jsem si dopřál intenzivní rehabilitaci a přizpůsobil jsem si bydlení.

Marek, 37 let

Autor: mba
Video se připravuje ...