Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kvůli náhlé mozkové příhodě jsem teď v invalidním důchodu

2. května 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Žiji na malém městě se ženou a dcerou a je mi 39 let. Pracoval jsem jako programátor CNC strojů a ve volném čase hrál nohejbal, rybařil a pravidelně chodil s kamarády „na jedno“.

Byl jsem zdravý, nikdy mě netrápilo žádné vleklejší onemocnění kromě zvýšeného tlaku. Nutno podotknout, že jsem si neodpustil denně několik cigaret. Když jsem se v roce 2011 oženil a narodila se mi dcera, sjednal jsem si FLEXI životní pojištění s komplexním krytím pro celou rodinu za 1 200 korun měsíčně.

O jednom prázdninovém víkendu, když jsem připravoval oběd, mě postihla náhlá bolest hlavy, měl jsem potíže s hybností končetin a řečí. Přivolaný lékař mě nechal převézt do nemocnice k dalšímu vyšetření. Po CT mozku bylo jasno, ve svých 37 letech jsem prodělal mozkovou příhodu. V listopadu téhož roku se můj stav zhoršil a opětovně mě na několik dnů hospitalizovali.

Nyní můj zdravotní stav není dobrý. Následky v podobě poruchy řeči a hybnosti končetin přetrvávají. Do svého zaměstnání jsem se už nevrátil. Kvůli následkům mozkové mrtvice nejsem v současné době schopen vykonávat žádné zaměstnání. Jsem v invalidním důchodu pod pravidelným dohledem lékařů, musím rehabilitovat a využívat logopeda. Moje žena je zaměstnaná jako švadlena. Příjem rodiny se tak skládá jen z jejího platu a mého invalidního důchodu. Jeho razantní snížení je citelně znát. Nebýt podpory rodiny a peněz, které jsme dostali z FLEXI životního pojištění, měli bychom vážný existenční problém.

Pojišťovna České spořitelny mi vyplatila:

Z pojištění velmi vážného onemocnění: 400 000 Kč

Z pojištění invalidity: 400 000 Kč

Za pracovní neschopnost: 20 800 Kč

Osm set tisíc, které jsem dostal z pojistky od Pojišťovny České spořitelny, se mi samozřejmě hodí. Chtěl bych, aby dcera mohla studovat a přál bych si ji co nejvíce podporovat. Nedovedu si ani představit, jak bychom s pravidelnými výdaji vyšli, kdybych se tenkrát nepojistil.

Honza, 39 let

TIP: Nyní můžete pro případ mozkové příhody využít novinku od Pojišťovny České spořitelny, která na pojištění vážných nemocí a úrazů připravila zvýhodněnou akci. Klientům, kteří si do 31. května 2016 v rámci FLEXI životního pojištění toto pojištění sjednají a v budoucnu je postihne mozková příhoda, vyplatí dvojnásobek sjednané částky. Akce mohou využít i stávající klienti, kteří si toto pojištění do smlouvy poprvé přidají. Klienti tak mohou za nižší cenu získat vysoké finanční krytí situace, která může, kromě jejich zdraví, ohrozit dlouhodobě i jejich schopnost pracovat a tím i finanční příjem.

Podrobnosti o akci najdete na www.flexi.cz/akce.

Video se připravuje ...