Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

9 otázek o tamponech, na které by si muži přáli znát odpověď

  • Nemyslete si, že naše problémy muže nezajímají
    29. dubna 2016 | 06:00

    Když můj přítel zahlédl krabičku tamponů, viděla jsem v jeho očích překvapení – nebo spíše zaujetí. Hlavou se mu honily myšlenky, které ale napadají nejednoho muže. Ta malá bílá podlouhlá věc, kterou si ženy zavádějí mezi nohy, je svým způsobem fascinující. Nebo zase až tak ne? 

  • Vážně to necítíte?

    .........
    Autor: Shutterstock.com
    Asi nejčastější otázka, která muži proběhne hlavou ve chvíli, kdy tampon vidí, je, jestli ho v sobě cítíme. Ne. Pouze ve chvíli, kdy si jej zavádíme, a pak tehdy, když je hodně nasáklý. Jinak pokud si ho žena zavede správně, o něm vůbec neví. 
  • Jaké to je mít jej celý den v sobě?

    Autor: Shutterstock.com

    Kus bavlny, kterou v sobě máme celý den. A co víc – třeba i čtyři dny! Samozřejmě s tím, že si ji pravidelně vyměňujeme. Jaké to je? Vlastně docela skvělé, protože to není vůbec cítit a my o nich často ani nevíme. Na rozdíl od vložek. 

  • Musíte si je během dne měnit?

    Autor: Shutterstock.com
    Ano, během dne si je musíme několikrát vyměnit. Sice pojmou poměrně dost tekutiny, ale ne tolik, abychom s jedním vydržely pohodlně celý den. Záleží vždy na tom, jak moc absorpční tampon máme a jak silnou menstruaci zrovna prožíváme. Nicméně co pár hodin na toaletu musíme. A taky nejedné z nás v hlavě svítí kontrolka "syndrom toxického šoku". To je celkový šokový stav coby reakce na tampon. Je vzácný, ale mnoho žen se obává, že nevyměněný tampon by mohl pravděpodobnost zvýšit. 
  • Není divné s tím cvičit nebo běhat?

    Autor: Shutterstock.com
    No, sportovat nebo běhat během menstruace, alespoň na jejím začátku, je vždycky trochu divné. Většinou totiž nemáme moc náladu na to, někde hopsat. Ale není to kvůli tamponu, ale protože se necítíme příliš ve své kůži. Nicméně když už na to dojde, rozhodně to ničemu nevadí a i s těmito hygienickými pomůckami se bez problémů dá sportovat. 
  • Nefunguje to jako špunt?

    Autor: profimedia.cz
    Když si dáma tampon vyndá, nespustí se poté proud krve? Většinou ne, tampon rozhodně nefunguje jako špunt, který by nad sebou cokoliv zadržoval. On totiž tekutinu absorbuje. 
  • Jak s tím můžete čurat?

    Autor: Shutterstock.com
    Otázka, která leží v hlavě nejednomu muži. Ale je tu jedno sladké tajemství. Všichni znalci ženské anatomie vědí, že tam dole máme více otvorů, a tak jsou pochva a močová trubice od sebe odděleny. Moč přes něj tedy nejde, není nutné si ho měnit pokaždé, když jdeme na malou. 
  • Jaký je rozdíl mezi tampony a vložkami?

    Autor: Shutterstock.com
    Je to očividné na první pohled, ale pro jistotu: zatímco tampon si žena zavádí dovnitř, vložku si umisťuje do kalhotek. Mnohým ženám přijde mnohem méně hygienické používat vložky. A abychom vám ještě trochu více zamotaly hlavu – ještě existují také menstruační kalíšky. 
  • Cítíte to jako penis?

    Nemyslete si, že naše problémy muže nezajímají.
    Autor: Shutterstock.com

    Ne, skutečně ne. Už jen co se týče rozměrů, to je trochu rozdíl, ne? Myslím si, že žádná žena nikdy nesrovnávala tyto dvě věci, které spolu nemají vůbec nic společného kromě toho, v jakém místě se vyskytují. Tak to raději nedělejte ani vy. 

  • Může vás to vzrušit?

    Muži v sedmnáctém století by se asi divili, jak vypadá ochrana dnes a že se nepoužívají prasečí střívka jako dříve.
    Autor: profimedia
    A vás vzrušuje, když vám někdo nandá kondom? Ne, na zavádění tamponu není vůbec nic vzrušujícího. K tomu bychom potřebovaly trochu něco jiného než naši periodu a hygienické pomůcky. Však ale to vy víte moc dobře. 

Autor: red
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...