Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Také vás při práci na počítači často pálí oči a cítíte jejich únavu?

2. května 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

V dnešní době už při probuzení mnoho z nás kontroluje zprávy na mobilu a v práci si sedneme k počítači, kde 8 hodin strávíme sledováním obrazovky. Pak přijdeme domů a večery trávíme u televize. Co na to ale naše oči?

Podle mezinárodní studie společnosti Essilor až 82 % lidí, kteří sledují televizi, zároveň používá počítač. Tablet nebo smartphone používá 72 % lidí, zatímco se přitom dívají na televizi. Naše oči tím ale neustále namáháme, musejí bez přestávky zaostřovat a škodí jim také modrofialové záření, které tyto digitální zařízení vyzařují.

Jak na nás digitální zařízení působí?

Čím déle hledíte do počítače, tím více jsou vaše oči unavené a děláte větší množství chyb. Modro-fialové záření z obrazovek také může přispět k únavě očí. Navíc naše oči vysušuje pobyt v klimatizovaných kancelářích.

Pro tyto příznaky dnešní doby začali američtí lékaři používat název Computer Vision Syndrom (CVS). Nejvíce náchylní jsou k CVS lidé po 40. roce věku, kdy se přirozeným stárnutím oka zhoršuje schopnost zaostřovat na blízko.

Modrofialové světlo může také způsobovat poškození buněk sítnice a makuly a přispět tím ke vzniku závažných onemocnění jako je šedý zákal nebo makulární degenerace. Při manipulaci s mobilním telefonem před spaním nebo hraním her na tabletu negativně ovlivňujete i svůj spánek.

Autor: ESSILOR - OPTIKA

Před vlivy dnešní doby vaše oči ochrání multifokální brýlová skla Varilux Digitime

Neříkáme, abyste změnili svou práci, když ale udělejte něco pro svůj zrak! Oči máte jen jedny. Pro dnešní digitální svět jsou stvořeny multifokální brýlová skla Varilux Digitime, která vás ochrání před vlivy modrofialového záření, jsou uzpůsobeny pro práci s počítačem a podporují zaostřování zraku.

Multifokální skla od běžných brýlí nerozeznáte a navíc si je můžete nechat zasadit do stylových obrouček. I po čtyřicítce můžete dobře vypadat a zároveň perfektně vidět na blízko, do dálky i na střední vzdálenost. Už nemusíte neustále střídat brýle na čtení s těmi na televizi, nebo nosit nevzhledná bifokální skla.

Autor: ESSILOR - OPTIKA

Získejte dva páry značkových multifokálních skel za cenu jednoho!

Využijte jedinečnou akci na multifokální brýlové čočky Varilux. Ve vybraných optikách si nyní můžete pořídit dva páry brýlových čoček Varilux za cenu jednoho. Akce platí do 30. 6. 2016, tak neváhejte a pořiďte si například jedny brýle do práce a na krásné dny samozabarvovací Varilux Transitions nebo sluneční!

Video se připravuje ...
 • VIDEO: ESSILOR - OPTIKA

Věděla jste, že první multifokální brýlovou čočkou na světě byla právě Varilux? Svěřte se do rukou odborníka, Varilux specialisty, a získejte garanci 100% spokojenosti nebo výměny po dobu 30 dní.

Najděte svého optika na www.varilux.cz.

 

 

Video se připravuje ...