Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Pavla (36): Jak jsem se zbavila pigmentových skvrn

5. dubna 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Pokud vás trápí pigmentové skvrny, věřte, že nejste jediní. Čtenářka Pavla s nimi bojovala dlouho, ale nakonec byla úspěšná. O své zkušenosti s odstraňováním pigmentových skvrn se s námi podělila v článku.

Pigmentové skvrny mě trápily dlouho. Začaly se mi objevovat po těhotenství, hlavně na tvářích. Nejdříve jsem problém vůbec neřešila, doufala jsem, že až se hormony zase srovnají, skvrny opět zmizí. Jenže nezmizely, v létě navíc byly ještě tmavší než po zbytek roku. Zamaskovat make-upem moc nešly, to bych musela použít opravdu velké množství.

Krémy jen jako prevence

Věděla jsem, že skvrny zdravotní problémy nezpůsobí, ale na obličeji se mi nelíbily. Začala jsem tedy používat různé krémy a bělící séra. Ty sice zabránily vzniku dalších skvrn, ale nepomohly na ty, které jsem už na obličeji měla.

Nejlépe funguje laser

Poté jsem se dočetla, že na skvrny je nejlepší laser. Jenže ze zákroku jsem měla strach. Bála jsem se, že to bude bolet a že mi zůstane jizva, což by bylo ještě horší, než mít na obličeji pigmentovou skvrnu. Navíc jsem tušila, že se nebude jednat o levnou záležitost.

Takže než jsem se objednala na zákrok jako takový, objednala jsem se nejprve na laserovou kliniku ke konzultaci s lékařem, abych se dozvěděla vše potřebné.

Nejdřív konzultace, pak zákrok

Vstupní vyšetření mi skutečně pomohlo, lékařka mě ujistila, že zákrok nebolí, protože před  tím na obličej nanesou znecitlivující krém. Ukázala mi i fotky minulých klientek, kterým žádná jizva nezůstala. To mě uklidnilo, tak jsem se na zákrok rovnou objednala.

Autor: Esthé Laser Clinic

 
Cena ani bolest není velká

Svěřila jsem se tedy do rukou MUDr. Rakové. Anestetický krém zabral a zákrok vůbec nebolel. Spíše to jen lehce štípalo, což se dá vydržet. Vzhledem k velikosti skvrn mě zákrok stál „jen“ 1 900 korun. Ale v porovnání s penězi, co jsem dohromady utratila za krémy a séra, to byla pořád o něco menší částka, jen byla jednorázová. Nicméně rodinný rozpočet nám to nezruinovalo.

Autor: Esthé Laser Clinic


Bez skvrn a bez jizvy

Pár dní po zákroku se mi vytvořil stroupek, to už jsem mohla použít i make-up. Stroupek jsem navíc mazala mastičkou s antibiotiky, kterou mi předepsali přímo na klinice. Do týdne strup zmizel a nenechal po sobě ani jizvu.

Byla jsem nadmíru spokojená a nechápala jsem, že jsem na laserový zákrok nešla už dávno.

Autor: Esthé Laser Clinic


Také vás trápí pigmentové skvrny stejně jako paní Pavlu? Svěřte se také do rukou lékařů v Esthé Laser Clinic, kde vám rádi pomohou. Více informací naleznete na jejich webových stránkách.

Video se připravuje ...