Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Diagnóza podle oka: Vyčtete z něj, jaké nemoci vám hrozí i jakou máte povahu

Specialisté, kteří se zabývají čtením z vašich očí, se nazývají iridologové.
9. února 2016 | 06:00
Už naši předkové tvrdili, že oko je okno do duše. Víte, že pohled do něj o vás opravdu prozradí víc, než si myslíte? Povahu i vážnou nemoc. Pokud se rozhodnete číst ze svých očí, sebedelší stání před zrcadlem vám rozhodně nepomůže. 

Je třeba navštívit specialistu, a to iridologa. Ten vám může na první pohled připadat trochu jako věštec, protože to, v čem je iridologie nejsilnější, je právě předpovídání budoucích problémů ještě dřív, než k nim dojde. K většině zdravotních potíží totiž máme nějaké dispozice, a ty jsou spolehlivě zapsané právě v našem oku.

Skryté příčiny zdravotních problémů

"Oko je propojené úplně se všemi orgány. Každý z nich má na duhovce své reflexní zakončení, stejně jako je tomu například na plosce nohou. Pokud má některý orgán potíže nebo je-li nějak geneticky zatížený, projeví se to pigmentovou skvrnou, trhlinou nebo uvolněním vláken duhovky. Oko signalizuje skryté příčiny zdravotních problémů, jako jsou změna kvality krve, hormonální nerovnováha a tak dále,“ říká specialistka Mgr. Kateřina Konrádová.

Aby k vám mohlo promlouvat, musí se vyfotit velmi kvalitním fotoaparátem za specifických světelných podmínek tak, aby nic nebránilo zobrazení i těch nejmenších pigmentových znamének nebo rozšířených žilek. Levé oko reprezentuje levou polovinu našeho těla a pravé zase pravou. Horní část patří hlavě a všemu s ní spojenému, dolní polovina zase ukazuje na procesy probíhající v ledvinách a pohlavních orgánech. Dokonce i barva očí o nás prý školenému člověku na první pohled ledacos napoví.

Poznáte i charakter

Lidské oko dokáže neuvěřitelné věci!
Autor: scom
Důkladným prozkoumáním fotografie našeho oka se prý dá poznat i charakter. „O tom, co dělám a co umím, se ve společnosti moc nezmiňuji, některé lidi to přivádí do rozpaků,“ směje se sympatická paní Kateřina. A já jí rozhodně musím dát po osobním setkání za pravdu. Dívat se jí zpříma do očí a vědět, že ve mně díky svým zkušenostem může číst jako v otevřené knize, to byl opravdu velmi zvláštní pocit.

Naštěstí jsem se o sobě nedozvěděla nic negativního. Být tak trochu psychologem totiž patří k její práci. „Pokud mám lidem pomoci, musí mi věřit. Takže i nepříjemné věci říkám tak, aby neublížily a člověk měl chuť na sobě pracovat a změnit to,“ prozrazuje Mgr. Konrádová svůj „trik“ na úspěch.

Zároveň ale upozorňuje, že iridologie rozhodně nenahrazuje klasickou medicínu. Je ovšem skvělým způsobem, jak se do rukou takzvaných západních lékařů vůbec nedostat. Ale je to běh na dlouhou trať. A ideální je, když se k odborníkovi za nějaký čas vrátíte, aby za naprosto stejných podmínek mohl porovnat dva různé snímky a zhodnotit, jak se vaše oko proměňuje. Za základní vyšetření zaplatíte do dvou tisíc korun.

Zajímá vás více o vašem zdraví a nemocech

Autor: Kateřina Štěpánová
Video se připravuje ...