Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Nemoc je volání duše o pomoc. Co způsobuje angínu nebo křečové žíly?

  • Nenechte si zkazit náladu. Mohla byste z toho onemocnět!
    16. listopadu 2015 | 06:00

    Jednoduše se dá říct, že když se budeme starat o duši, vyhnou se nám nemoci. Zní to nadneseně, ale všichni příznivci psychosomatické medicíny by na to přísahali. Duše a tělo spolu prostě souvisejí. Samozřejmě je jednodušší dát si na astma prášek než začít řešit, jestli nás něco nedusí i v soukromí. Ale když nenajdete příčinu a nenapravíte pošramocenou psychiku, těžko se uzdravíte a hlavně se vám budou potíže vracet. Co s čím tedy souvisí? 

  • Alergie

    Mazliček
    Autor: shutterstock
    Za alergií stojí napjatá situace v rodině, neschopnost se bránit, pocit bezmocnosti, který souvisí s přesvědčením, že člověk nic nezmůže ani nezmění. Astma je pak takové zoufalé volání o pozornost.

    CO S TÍM:

    Odpusťte sama sobě i rodičům a řekněte si, že vy i oni jste dělali, co bylo ve vašich silách. Naučte se pomáhat tam, kde je třeba a kde o to stojí, ale nenechte se využívat. Zaměřte se co nejvíc sama na sebe, na své pocity a myšlenky.

  • Angína

    Bolest v krku nás dokáže pořádně potrápit.
    Autor: Shutterstock.com
    Angína a s ní související bolest v krku odráží často neschopnost se prosadit a vyjádřit své názory. Jako byste chtěla do světa vykřičet své křivdy a pocity, ale ze strachu je raději spolknete a mlčíte.

    CO S TÍM:

    Říkejte svůj názor bez ohledu na reakce ostatních. No a co, že si myslí něco jiného než vy. Nejde o to, někoho přesvědčit, ale naučit se mluvit otevřeně, v klidu a bez předsudků.

  • Chřipka

    chřipka
    Autor: Shutterstock
    Pokud vás skolí chřipka několikrát za rok, jste pravděpodobně dlouhodobě opravdu přetažená, vystresovaná a žijete život víc za druhé než sama za sebe.

    CO S TÍM:

    Odpočívejte, kdykoli pocítíte únavu, rozmazlujte se, nepřepínejte se a dělejte si zkrátka častěji radost.

  • Astma

    Vykšlete se na kašel, my víme jak
    Autor: profimedia.cz
    Astmatici jsou často lidé, kteří tak milují své blízké, že by za ně dýchali, jenže zapomínají sami na sebe. To je vnitřně štve tak moc, že mají chuť ze života vysloveně utéct a už se o nic nestarat.

    CO S TÍM:

    Uvědomte si, že milovat musíte nejdřív sama sebe a až pak ty další. Vy jste důležitá, všechno ostatní přijde samo. A nebojte se všechny své křivdy a smutky vybrečet a nechat je odplynout.

  • Kašel

    Zvolte si ty správné kapky na kašel!
    Autor: Shutterstock.com
    Kašlající člověk jako by křičel: Jsem tu, všimněte si mě, poslouchejte mě! Má totiž pocit, že je neviditelný a pro nikoho není důležitý.

    CO S TÍM:

    Naučte se vnímat způsoby, jakými vám druzí projevují lásku, a odměňte je za každou maličkost. Nabídněte pomoc a myslete i na ostatní.

  • Bolest kloubů

    Klouby
    Autor: Shutterstock.com
    Klouby symbolizují ochotu měnit směr a přizpůsobit se situaci. Problémy s nimi mívají lidé, kteří se bojí změny, ztráty a odmítají život takový, jaký je.

    CO S TÍM:

    Naučte se věřit heslu, že změna je život, a představujte si, že i když to tak nevypadá, každá změna je nakonec k lepšímu.

  • Infarkt

    ....
    Autor: profimedia.cz
    Infarktu předchází dlouhodobý pocit osamělosti a strach, že i když se snažíte, nikdy nic nezvládnete pořádně.

    CO S TÍM:

    Uvědomte si, že jednou je dobře, jindy hůř a žádný člověk nikdy není jen ten špatný. Srovnejte si své vztahy a snažte se žít tak nějak rozumně zdravě. Ani moc, ani málo. Nikdy nesmíte jít sama proti sobě.

  • Křečové žíly

    ...
    Autor: Shutterstock
    Nejste náhodou už dlouho v situaci, která se vám nelíbí? Přepracovaná, unavená, ale nemáte odvahu to změnit? Není divu, že vás trápí křečové žíly

    CO S TÍM:

    Srovnejte si v hlavě, co vás trápí, a hledejte řešení. Na úklid si najděte paní, odmítněte třetí práci a tyranského manžela vyhoďte z bytu. Udělejte si prostě v životě pořádek.

  • Bolest hlavy

    Nenechte si zkazit náladu. Mohla byste z toho onemocnět!
    Autor: profimedia.cz
    Bolest hlavy se objevuje v období, kdy jste naštvaná, ztracená, nevěříte sama sobě a máte pocit, že jste opravdu příšerná.

    CO S TÍM:

    Hledejte své přednosti a uvědomte si, že jste úžasná přesně taková, jaká jste. Pokud vás něco trápí, mluvte o tom pokud možno klidně a racionálně.

  • Krční páteř

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Zablokuje se vám, pokud se dlouhodobě neumíte přizpůsobit situaci a bojíte se rozhlédnout se kolem sebe. Vidíte jen před sebe a odmítáte hledat souvislosti.

    CO S TÍM:

    Snažte se vidět problémy také z jiných úhlů, podívat se na ně očima druhých lidí a snažte se být empatická. Otevřenost vám pomůže páteř odblokovat.

Autor: Majka Dvořáková
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...