Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nikola (25): Na rakovinu prsu nejste nikdy příliš mladá

Video se připravuje ...
VIDEO: komerční prezentace
12. listopadu 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Rakovina prsu je nemoc, o které si většina lidí myslí, že se jen týká žen ve středních letech nebo starších. Opak je bohužel pravdou. Čím dál tím častěji se onkologové setkávají s nádory i u žen pod 30 let. A objevují se i pacientky, které sotva oslavily 20. narozeniny. Jednou z nich je i Nikola Samková, které lékaři nádor objevili v pouhých 22 letech.

„Onemocněla jsem v posledním ročníku magisterského studia, v době, kdy jsem žila bezstarostný život a snila o své budoucnosti, bylo mi 22 let. Byla jsem plná osobních, cestovatelských a pracovních plánů,“ začíná Nikola své vyprávění. „Jednoho dne v listopadu 2011 jsem si po běhání, které mě neobvykle vyčerpalo, nahmatala v prsu tvrdou bulku.  Myslela jsem si, že jde o cystu, nebo něco podobného, přesto jsem raději šla ke svému gynekologovi, který mě doporučil na vyšetření do mamo - diagnostického centra.“ Jak si Nikola uvědomila mnohem později, tato návštěva gynekologa a to, že lékař nad problémem nemávl rukou a zařídil jí další vyšetření, ji nejspíš zachránilo život. Biopsie totiž odhalila velký a agresivní nádor.

„Vím, že se mi hlavou honilo mnoho otázek, jak zvládnu práci, poslední ročník studia a co děti? Neplánovala jsem je hned, ale budu je po léčbě moci mít? Hlavou se mi honily scény z amerických filmů, plešatí vychrtlí lidé s vypoulenýma očima, kteří neustále zvrací a pak zemřou,“ popisuje své pocity po sdělení diagnózy. „Ani na chvilku jsem si ale nepřipustila, že bych mohla skutečně umřít. Rozhodla jsem se za svůj život bojovat a tento boj vyhrát, ať to stojí, co to stojí,“ dodává. 

Následoval kolotoč dalších vyšetření a série osmi chemoterapií. „Bohužel mé tělo chemoterapií velmi špatně snášelo a docházelo u mne téměř ke všem nežádoucím účinkům, ale i přesto jsem byla vnitřně odhodlaná se uzdravit,“ popisuje Nikola nejtěžší období svého života. Léčba bohužel negativně ovlivnila mnoho oblastí jejího života. „V průběhu léčby jsem přibrala 30 kg, vypadaly mi nejen všechny vlasy, ale také obočí a řasy. Byla to doba, kdy jsem již nemohla sama vyjít schody.“

Stejně jako mnoho dalších žen, které s rakovinou prsu bojují, i Nikola se během léčby musela spoléhat na pomoc svých blízkých a na nějakou dobu také přestat chodit do práce, kvůli čemuž přišla o svůj příjem.

Pojištění pomůže pokrýt výpadek příjmu

Právě v těchto případech přijde vhod pojištění pro případ rakoviny prsu a pohlavních orgánů. V rámci pojištění For You vyplácí NN Životní pojišťovna až 750 000 Kč, a to jednorázově hned po zjištění diagnózy.

Kromě výplaty až 750 000 Kč může pacientka využívat také unikátní asistenční služby v hodnotě 20 000 Kč. Mezi ty patří například úklid domácnosti, hlídání dětí, venčení domácích mazlíčků či doprava na vyšetření. Tyto služby usnadní pacientce život během léčby a ušetří jí maximum práce a starostí.

Chcete si být i Vy jistá, že se v případě diagnózy dokážete postarat o sebe a svoji rodinu? Sjednejte si pojištění For You už od 200 korun měsíčně a zbavte se tak alespoň části obav z toho, co může budoucnost přinést.

Každá z vás, která si sjedná pojištění For You, získá navíc jako dárek kosmetický balíček Sephora v hodnotě více jak 1 000 korun.

SJEDNEJTE ONLINE

Video se připravuje ...