Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

7 rad, jak se zbavit puchýřů na nohou jednou provždy. Noste ponožky do sandálů!

  • Pro krásu se musí trpět, a tak se občas stane, že se musíme potýkat s puchýři. Vime, jak se jich zbavit!
    22. srpna 2015 | 06:00

    Hlavně my, ženy, víme, že rčení "Pro krásu se musí trpět" není jen takové plácnutí, ale krutá realita. Třeba pokud jde o boty. Raději přežijeme hrozící puchýře jen kvůli tomu, abychom mohly všechny celý den oslňovat. Přesto – nešlo by to bez puchýřů a jiných zhmožděnin?

  • Kupujte si správnou velikost

    které boty?
    Autor: Shutterstock
    Puchýře se nejčastěji objeví ve chvíli, kdy se o sebe třou noha a bota. Což bývá způsobeno právě špatnou velikostí bot. Ať už jsou příliš malé či příliš velké. V obchodu si proto vždy zkoušejte obě boty, nikoliv pouze jednu, abyste zjistila, jestli vám dokonale sedí. Pokud ne, raději zamáčkněte slzu, že tyhle bombastické botičky prostě mít nebudete, a vydejte se hledat jiné, vašim nohám příjemnější. Uvidíte, že den bude hned krásnější, když zjistíte, že můžete celý den prochodit bez toho, že byste musela v kabelce nosit náplasti na puchýře, kdyby náhodou... 

    Video se připravuje ...
    Nesmrtelné balerínky: Jaké letos musíte mít? Poradí vám stylistka! • VIDEO: Adam Balažovic

  • Noste správné ponožky

    ponožky
    Autor: Profimedia
    Ano, i na takovém detailu, jako je to, jaké máte na nohou ponožky, záleží. Protože kombinace malých bot, zpocených nohou a špatných ponožek, které vám sklouznou a budou se třít třeba o patu, je skutečně vražedná. Spíše než bavlněné ponožky si kupujte ty ze syntetických materiálů, které odvádějí vlhkost a drží vám dobře na noze. A to hlavně v případě sportovních bot. Existují dokonce i ponožky s teflonem, které jsou navrženy speciálně tak, aby puchýřům předcházely. 
  • Dejte si generálku

    Když si koupíte sandály, nejprve je doma prozkoušejte v ponožkách, abyste věděli, kde bude případně kámen úrazu.
    Autor: Shutterstock.com
    Puchýře z letních sandálků zná snad každý. Mohlo by se zdát, že člověk nemá šanci se jim vyhnout – těžko si vezmete do otevřených bot ponožky, že ano. No, i když... Příště až si koupíte nové sandály, tak předtím, než v nich poprvé vykročíte do světa, si doma vezměte tenké ponožky do těchto bot a choďte v nich celý den po bytě. Po chvilce zjistíte, kde je kritické místo, které by se mohlo stát živnou půdou pro puchýř. Místo si před odchodem z domova zalepte náplastí, a jak budete boty postupně rozšlapovat, hrozba bolestivého zranění pomalu vymizí.
  • Dopřejte si pedikúru

    V poslední době s v léčbě mykózy osvědčila chytrá houba.
    Autor: Shutterstock.com
    Jako by bylo nutné hledat nějaký důvod pro to, zajít si na pedikúru, že... Ale pokud to kvůli něčemu potřebujete, pak je to určitě prevence proti puchýřům. Pokud se pravidelně budete starat o své tlapky a budete si zastřihávat nehty tak, aby vám nikde nepřečuhovaly a netlačily vás, puchýře nebudou mít šanci. 
  • Nikdy ne naboso!

    Když jsou běžecké boty hezké, je to super. Ale myslete i na to kde budete běhat, jak našlapujete a jaká je vaše tělesná konstrukce.
    Autor: Shutterstock.com
    Pokud nejde zrovna o sandály, pak byste nikdy neměla chodit v botách bosa. Největší zlo, které si můžete způsobit, je to, když si obujete bez ponožek tenisky. Noha vám v botách bude mnohem víc kloktat a jednodušeji si sedřete kůži. Kromě toho je to nehygienické, a kromě puchýřů byste tak brzy mohla řešit také nějakou kožní infekci nebo mykózu. 
    http://prozeny.blesk.cz/kategorie/4745/domaci-lekar
    Autor: Archiv online Blesk pro ženy
  • Dost bylo vlhka

    Chcete mít krásné a hebké paty po celé léto? poradíme vám, jak na to
    Autor: shutterstock.com
    Jednoduše se to řekne, hůře provede. Ale skutečně je dobré snažit se eliminovat pocení nohou. Nepůjde to samozřejmě samovolně, budete k tomu potřebovat trochu pomoci kosmetických a zdravotnických přípravků. Pokud ale omezíte pocení, nohy vám budou v botách méně klouzat, a tak se spíše vyhnete puchýřům. 
  • Když už se objeví

    ...
    Autor: Shutterstock
    Jestli se vám puchýř ale přece jen nevyhnul, pak se ho snažte co nejdříve zbavit. V případě, kdy je napuštěný tekutinou, propíchněte ho. Použijte k tomu jehlu, ale dejte si pozor, aby byla čistá. Tekutinu jemně vymačkejte ven, třeba vatovým čtverečkem. Ránu poté vydezinfikujte a zalepte. Není neobvyklé, že se do rány dostanou nečistoty, které způsobí infekci. Tu poznáte tak, že puchýř začne bolet, nateče a okolí zrudne. Může se objevit i horečka, pak je potřeba navštívit lékaře. 

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...