Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejlepší triky pro krásný dekolt! Vyzkoušejte led, bylinky a masku

  • Krásný výstřih? S našimi radami žádný problém.
    11. května 2015 | 06:00

    Která z nás by nechtěla, aby její hruď a dekolt vypadaly dokonale? A nejlépe napořád! Máme pro vás několik skvělých tipů, jak toho dosáhnout prakticky zadarmo a s výbornými výsledky. Ovšem jen v případě, že naše rady budete dodržovat pravidelně. Náhodná péče tady bohužel nestačí. 

  • 1. Pijte a hydratujte pokožku

    Autor: Shutterstock.com

    Dodržování pitného režimu je pro krásnou pleť dekoltu podstatné. Pleť potřebuje dostatek vody, aby se nepřesušovala. Kromě vnitřního zavodňování je potřeba kůži na hrudi, která je velmi jemná, vyživovat a hydratovat i vhodnými krémy. Nejlepší jsou ty s hustější texturou, ale přitom dobře roztíratelné, hydratační nebo výživné. Abyste si pokožku nevytahovaly, krém jen jemně vklepávejte bříšky prstů. A nezapomínejte ani na pleť mezi prsy.

  • 2. Chraňte se před sluncem

    Autor: Shutterstock.com

    Všimněte si, že při opalování je dekolt většinou nejrychleji opálený (někdy bohužel i spálený). To je první krok k vytváření vrásek. Když jste někde na dovolené, chraňte se krémy s vyšším UV faktorem nebo si dekolt zakryjte nejlépe bavlněným šátkem.

  • 3. Posilujte a zpevňujte

    Autor: Shutterstock.com

    Aby byla pleť dekoltu vypjatá a zdravá, potřebuje i pohyb a posilování. Cvičit je potřeba pravidelně, nejlépe každý den aspoň 5 až 10 minut. Vhodné jsou například činky. Zpevněné svaly kůži hezky napnou a vyhladí a ani vrásky nemají takovou šanci jako v případě, že máte povolené svalstvo. Cvičení pokožku zároveň prokrvuje, takže má hezčí barvu.

  • 4. Bylinková pomoc

    Nemůžete spát? Zapomeňte na léky, sáhněte raději po bylinkách.
    Autor: Shutterstock.com

    Dobrými pomocníky pro udržení pružného a krásného dekoltu jsou také bylinky. Vhodný je například ginkgo biloba, který mimo jiné pomáhá zlepšovat cirkulaci krve i v hrudníku a jeho podkoží – tím udržuje pleť pevnější a v celkově dobré kondici. Aby se vám na dekoltu netvořily pupínky a akné například v období menstruace, pijte čisticí čaje – výborný je například kopřivový nebo z potočnice lékařské. Potočnici je dobré dávat i do koktejlů – jednoduchý je kupříkladu ze směsi borůvek a špetky koriandru.

  • 5. Masírujte se ledem

    Autor: Shutterstock.com

    Skvělým trikem pro neodolatelný dekolt je i masáž ledovými kostkami. Stačí si dobře očištěnou pokožku krouživými pohyby masírovat tak pět minut a potom do ní vklepat hydratační krém. Masírovat se můžete i kvalitním přírodním olejem (nejlépe panenským a v bio kvalitě). Vhodné jsou například kokosový, olivový, z konopí, arganový…

  • 6. Ležte na zádech

    Autor: Shutterstock.com

    Nejčastěji se vrásky na dekoltu dělají, když v noci spíte na boku. Kůže se zkrabatí a postupně se vrásky prohlubují. Takže pokud je to možné, ležte na zádech. Můžete si pomoci tím, že si vedle sebe dáte z obou stran polštářové válečky (stačí i větší polštáře nebo složené deky), a tak si vytvoříte proti převalování na bok zábranu.

  • 7. Udělejte si masku

    Autor: Shutterstock.com

    Stejně jako na obličej a krk, i na dekolt si připravujte pravidelně masku. Může být stejná na všechny partie. Vynikající a osvědčená je například velmi jednoduchá ze tří lžic olivového oleje, vaječného žloutku a najemno nastrouhané mrkve. Pleť omladí i avokádová – rozmačkané avokádo smícháte s avokádovým nebo olivovým olejem a lžící tučného tvarohu.

Autor: rie
Klíčová slova:  zdraví, krása, dekolt, HRUDNÍK, prsa, masáž, maska, bylinky
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...