Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Život podle menstruace: Kdy má žena chuť na sex, a kdy naopak nesnáší muže?

  • Menstruace s ními dokáže pěkně cloumat, naučte se jednotlivé fáze a buďte v předstihu!
    7. dubna 2015 | 09:00

    Podobně jako se střídají roční období, funguje i naše tělo ve čtyřech fázích, které řídí menstruace. Jmenují se – dívka, matka (nebo milenka), čarodějnice a stařena. Hormony s námi zkrátka dělají divy.

  • Dívka (jaro) - pomenstruační fáze

    Autor: Shutterstock.com

     

    Týden po menstruaci budete mít síly, že byste ji mohla rozdávat. Ovládne vás pocit, že všechno zvládnete, všechno budete chtít rychle vyřešit, máte chuť plánovat, vymalovat byt, přestěhovat nábytek, strhnout normy. Jste prostě akční hrdinka. Jste sebevědomá, máte chuť vyrazit do společnosti, bavit se, zářit, povídat a být středem pozornosti. Nebezpečné ale je, že v téhle fázi špatně jíme. Buď na jídlo úplně zapomeneme, nebo ho do sebe naházíme v letu.

  • Matka a milenka - ovulace

    Autor: profimedia.cz

     

    V obrovském výkonu trochu zpomalíte, zavoláte kamarádce, budete mít chuť popovídat si s maminkou, posedět s dětmi a vůbec vás zaplaví vlna empatie a lásky. Je to ideální čas na líbánky, rodinnou dovolenou a romantickou večeři. Pokud hledáte partnera, vyrazte v této době do společnosti, protože právě teď jste žena-bohyně a je to z vás cítit na sto honů. Vezměte si sexy oblečení, namalujte rty červenou rtěnkou, buďte prostě ženská.

  • Čarodějka - premenstruační fáze

    Autor: Shutterstock.com

     

    Nejde jen o to, že hodně a jinak jíte, bolí vás prsa, hlava i břicho, ale můžete mít obecně pocit, že nevíte, co se sebou. Připadáte si tlustá, ošklivá, stará, nic vám nesluší, vlasy trčí do všech stran a vůbec všechno je pod psa. Můžete mít sklony k depresi. V období čarodějky se také ukáže, co vám v životě nejvíc vadí. Uvědomte si to, ale pár týdnů počkejte, než uděláte radikální řešení. Máte totiž chuť okamžitě dát výpověď nebo požádat o rozvod.

  • Stařena (zima) - menstruační fáze

    Autor: Profimedia.cz

     

    Někdo ji cítí už den před menstruací, zklidní se vám energie. „Jsme sice jakoby v těle stařeny a cítíme se unavené, ale zároveň máme i její moudrost,“ říká Dagmar Kožinová z zenskecykly.cz, která pořádá spoustu přednášek o ženských cyklech. V tuhle dobu nejlíp poznáme, co je důležité, na čem nám záleží a co je naprosto nepodstatné. Pokud řešíte těžkou životní otázku, počkejte si s rozhodnutím na menstruaci, protože nám navíc silně pracuje i intuice, kterou bychom měly poslouchat. Naopak nám nefunguje logické myšlení. Jsme unavené a měly bychom co nejvíc odpočívat. Noste volné oblečení, zapomeňte na podpatky a snažte se cítit co nejpohodlněji.

     

    Více o menstruačním cyklu a o tom, jak s námi cloumá, se dočtete v nejnovějším čísle magazínu Blesk pro ženy, které vychází už dnes!

    2296400:gallery:true:true

Autor: Majka Dvořáková
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...