Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Zbavte se plísní na nohou! Zkuste chytrou houbu a tea tree!

  • Plísně na nohou se můžete zbavit i pomocí jedlé sody.
    26. února 2015 | 06:00

    I když je plíseň nohou nejčastěji spojována s teplým počasím, neznamená to, že teď od ní máme pokoj. Chytit ji můžeme v bazénu, sauně, ale třeba i v domácnosti od partnera. Většinou začíná na palci, odkud se šíří dál. Projevuje se svěděním mezi prsty, kůže může být narudlá, nebo naopak bílá a oteklá. Jestli chcete mít do letních sandálků krásné nohy, začněte s léčbou už nyní. 

  • Klasická léčba

    Plíseň na nohou můžete chytit i v bazénu.
    Autor: Shutterstock.com
    Pokud je vaše nemoc už rozvleklá, není od věci navštívit lékaře, který vám předepíše pro vás tu nejprospěšnější léčbu. Jde o antimykotické léky, které se podávají ve formě mastiček, pěn, laků či tabletek. Pokud je mykóza pouze na nehtu u palce, často se doporučují léčivé laky, které lze nanášet pouze dvakrát týdně. Léčivá látka se totiž uvolňuje postupně, a léčí tak poškozené lůžko po celou dobu. Podobně vám poradí nejen lékař, ale i lékárník. 
  • Chytrá houba

    Určitě jste o ní už slyšeli, a jestli ne, tak teď pořádně zbystřete! Chytrá houba – aneb Pythium oligandrum – je houba, která má vlastnost nasávat do sebe další houby a plísně. Proto pokud ji aplikujeme na poškozené nehtové lůžko, plíseň z něj prostě vytáhne. Navíc se dostane i pod lůžko samotné, takže vytáhne mykózu skutečně do posledního zbytku. 
    http://prozeny.blesk.cz/kategorie/4745/domaci-lekar
    Autor: Archiv online Blesk pro ženy
    V poslední době s v léčbě mykózy osvědčila chytrá houba.
    Autor: Shutterstock.com
  • Léčivé zábaly

    Jestli věříte v léčivou sílu olejíčků, pak sáhněte na mykózu po tea tree oleji.
    Autor: Shutterstock.com
    Jestli věříte v léčivou sílu olejů, pak i toto může být cesta, jak se zbavit plísní. Vyzkoušejte třeba tea tree. Tento olej má přirozené antiseptické vlastnosti, které fungují v boji proti plísňovým infekcím. Pokud máte mykózu na noze, můžete olejíček natírat několikrát denně přímo na nehet. Jestliže je plíseň dalekosáhlejší a prostupuje i do kůže, udělejte si zábal. Vezměte tři díly tea tree oleje, jeden díl aloe vera gelu, smíchejte to dohromady a do infikovaných částí vtírejte dvakrát denně. Připravte se ale na to, že léčba za pomoci tea tree oleje bude trvat trochu déle, přibližně 6 až 8 týdnů.
  • Pomoc z kuchyně

    Jedlá soda, která se běžně používá v kuchyni, neutralizuje pálení a svědění, které bývá příznakem většiny houbových infekcí. Umožňuje tak léčbu bez dalšího dráždění. Jak na to? Vezměte si jednu polévkovou lžíci jedlé sody a v misce ji smíchejte s trochou vody tak, aby vznikla hustá pasta. Tu pak roztírejte na infikované oblasti. Nechte pět až deset minut zaschnout a poté opláchněte studenou vodou. Nohy důkladně vysušte čistým ručníkem skutečně pečlivě. Ošetření poté opakujte dvakrát až třikrát denně, dokud plíseň nezmizí.
    jedlá soda
    Autor: Shutterstock.com
  • Pročistěte si organismus

    Plísně často bývají způsobené vnitřní nerovnováhou v těle, kdy plíseň je často způsobena nějakým vnitřním problémem v těle. Proto bychom se měli zamyslet nad svým jídelníčkem a dát přednost potravinám, které zvýší obranyschopnost organismu proti mykózám. Ideální jsou bylinné čaje, hlavně z pampelišky, máty, lopuchu, které dokážou zbavit organismus všech škodlivin. Dále jsou důležité vitamin C, zinek a omega-3 mastné kyseliny. 
    Kopřivový čaj
    Autor: shutterstock.com

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...