Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Hledáte úlevu při silné menstruaci? Tahle přírodní terapie funguje!

Zbavte se menstruačních bolestí přírodní cestou!
17. ledna 2015 | 06:00

Už dopředu se děsíte menstruace? Bolesti a silného, hodně nepříjemného krvácení? Máme pro vás tipy, které se vyplatí vyzkoušet. Jsou bez chemie.

Když jednou poznáte, co obnáší silná a bolestivá menstruace, pochopíte, že každá rada tu má cenu zlata. Prášky vám sice od bolesti uleví, ale polykat je věčně? Zkuste přirozenější cestu.

Zmírňovat krvácení vám pomůže šťáva z citronů. Týden před plánovanou menstruací popíjejte ráno a večer citronový nápoj. Stačí vám čerstvě vymačkanou šťávu z jednoho citronu zředit 3 dl vlažné vody.

Nezapomeňte ani na dostatečný přísun železa, zinku, nenasycených mastných kyselin a vitaminů skupiny B, protože zvýšené krvácení může vyvolat chudokrevnost. Kde tohle všechno vzít? Ideální jsou dýňová a lněná semena, lisují se z nich vysoce kvalitní oleje, které by ve vašem jídelníčku neměly chybět. Dejte si 1krát denně lžičku od každého z nich.

Týden před menstruací: Sedací šalvějová koupel

Následující sedací koupel provádějte po dobu sedmi dní, nejlépe týden před plánovanou menstruací. Potřebujete k ní 1 hrst šalvěje, 1 litr vroucí vody, dětskou vaničku (větší nádobu), ručník. Léčivku zalijte vroucí vodou a nechte 30 minut louhovat. Potom přeceďte a čaj přilijte k teplé vodě do vaničky. Koupel by měla trvat asi 10 minut.

http://prozeny.blesk.cz/kategorie/4745/domaci-lekar
Autor: Archiv online Blesk pro ženy

Proti krvácení: Masáž podbřišku

Pomozte si od menstruační bolesti doma samy!
Autor: Profimedia.cz
Na masáž budete potřebovat 2 lžíce mandlového oleje, 2 kapky 100% přírodního éterického oleje ze skořice, 2 kapky éterického oleje z borovice, 1 kapku éterického oleje z cypřiše. Přísady smíchejte a vzniklou směs si jemnými krouživými pohyby vmasírovávejte do oblasti podbřišku. Potom si ještě můžete dopřát půlhodinovou relaxaci.

Při bolestech: Zklidňující obklad z jablečného octa

Pro úlevu od bolesti smíchejte 2 lžíce kvalitního jablečného octa s 1 dl vlažné vody a do téhle směsi namočte utěrku. Tu si pak přiložte na podbřišek a nechte 30 minut působit. Podle možností se v téhle době snažte relaxovat a uvolnit.

 

Autor: mac