Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

5 zlozvyků, které ničí vaše prsa

  • Čas nezastavíte, ale můžete mu nastavit nohu.
    17. ledna 2015 | 06:00

    Ať se vám to líbí nebo ne, bez plastické operace nebo vzácné genetické výbavy se povislým prsům nevyhnete. Těhotenství, kojení a každé další narozeniny způsobují, že v pokožce ubývá kolagenu, stává se méně pružnou a gravitace vyhrává. Studie americké Kalifornské univerzity navíc prokázala, že vaše prsa stárnou o dva až tři roky rychleji než zbytek vašeho těla. Správnými návyky však můžete tento proces významně zpomalit.

  • Velké výkyvy váhy

    prsa, žena, podprsenka
    Autor: Shutterstock

    Drastické diety a s nimi spojený rychlý úbytek váhy následovaný opětovným tloustnutím, tedy starý známý jojo efekt, mají na vaše poprsí ničivý efekt. Pokaždé, když rychle zhubnete deset kilo a pak zase naberete, budou povislejší.

  • Zrádné cigarety

    prsa, žena, podprsenka, kouření, cigareta
    Autor: Shutterstock

    Negativní vliv kouření na  stárnutí pleti je znám již dlouho. Kouření způsobuje menší prokrvení podkoží, které je pak slabší, a kůže tedy volnější. Logicky tak závislost na nikotinu neškodí jenom vaší pleti, ale i ňadrům.

  • Nadměrné slunění

    prsa, žena, podprsenka, opalování
    Autor: Shutterstock

    Ne náhodou se všechny zralé hollywoodské hvězdy pyšnící se mladistvým vzhledem vyhýbají slunci jako čert kříži. Vystavování obličeje slunečnímu záření má prokazatelný vliv na vznik předčasných vrásek a ten samý efekt má sluneční lázeň na poprsí. Takže se sluněním to nepřehánět a nikdy nezapomenout na krém s vysokým ochranným faktorem (minimálně 30).

  • Špatná podprsenka

    prsa, žena, podprsenka
    Autor: Shutterstock

    Ať už je to podprsenka s kraječkami nebo sportovní, kterou si berete do tělocvičny, vždy by měla vaše prsa držet vzhůru. Čím více se hýbou sem a tam, tím více se v kritických partiích vytahuje kůže a ňadra jsou přitahována zemskou přitažlivostí. Zajděte si do obchodu s kvalitním spodním prádlem a nechte se přeměřit. Zkušené prodavačky vám navíc poradí, jaký typ podprsenky k vaší postavě nejlépe sedí a udrží vaši chloubu na místě.

  • Nevhodný trénink

    prsa, žena, podprsenka
    Autor: Shutterstock

    V současné době pracují vědci na výzkumu, který naznačuje, že povislost poprsí neblaze ovlivňuje i cvičení, při kterém prsa poskakují, tedy například běh či aerobní cvičení. Takže zkuste vyměnit běh za rychlou chůzi a do posilovny si pořídit kvalitní sportovní podprsenku, která nevítaný pohyb ňader nahoru a dolů minimalizuje.










Klíčová slova:  prsa, povislá prsa
Diskuse ke článku
.