Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

9 maličkostí, díky kterým konečně zhubnete: Pořiďte si krokoměr a chvalte se!

  • Udělejte pár malých změn ve svém životním stylu, které budou prospěšné vašemu zdraví!
    9. prosince 2014 | 06:00

    Udělat pro sebe něco zdravého je vždy prospěšné, ale často se nám do toho nechce. Chodit teď v zimě běhat? Ani náhodou! Ale nějaké to kilo dole by se hodilo, co? Máme pro vás několik užitečných tipů a rad, které prospějí nejen vaší figuře, ale i zdraví. 

  • Používejte zubní nit

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Podle lékařů může mít používání zubních nití vliv na mnohem více než jen zdraví v dutině ústní. Jde totiž o jeden z nejjednodušších a nejrychlejších způsobů, jak odstranit z těla bakterie. Pouhým čištěním zubů obyčejným kartáčkem se jich nezbavíte. Přitom tyto bakterie se z dutiny ústní mohou dostat do krevního oběhu, kde pak působí neplechu. Některé výzkumy ukázaly, že tyto bakterie mohou zvyšovat riziko cukrovky II. stupně nebo vysokého krevního tlaku. 
  • Jezte každé 2 až 3 hodiny

    Tisíckrát omílaná věc, ale stále pravdivá. Jestliže budete v práci držet hladovku v domnění, že budete mít za pár týdnů užší pas, děláte velkou chybu. Rozhodíte si tím totálně metabolismus a ve chvíli, kdy se znovu najíte, tělo si tuky uloží do zásoby. Podle fitness trenéra by ženy měly jíst, kdykoliv pocítí hlad (pozor, nikoliv pouze chuť!), což odpovídá zhruba každé druhé, třetí hodině. Jestliže si dají vždy něco malého, kus ovoce nebo zeleniny během hlavních jídel, zasytí je to a metabolismus bude stále pracovat a spalovat.
    http://prozeny.blesk.cz/kategorie/4745/domaci-lekar
    Autor: Archiv online Blesk pro ženy
    Celozrnný chléb se šunkou
    Autor: SHUTTERSTOCK.COM
  • Kávu si připravte doma

    Uvařte si kávu doma vezměte si ji s sebou do termohrnku.
    Autor: Shutterstock.com
    Sice je chutnější dát si kávu cestou do práce ve Starbucksu nebo v Costa Coffee, ale ty kalorie...! Pokud si tedy svou dopolední kávu připravíte už doma a vezmete si ji do termohrnku, tak ušetříte nejen peníze, ale navíc i kalorie. Ostatně vyhnete se mimo jiné i pokušení koupit si k ní dezert jako třeba koblihu nebo brownies. Dejte si kofeinové pokušení za odměnu. Třeba pokud se vám v práci podaří vše včas nebo pokud shodíte nějaké to kilo navíc, kterého se snažíte zbavit. Jeden hrnek vám neublíží, avšak pokud si ho nedáváte denně. 
  • Pořiďte si krokoměr

    Krokoměr vás totiž bude více motivovat k pohybu, pokud v sobě máte alespoň špetku soutěživosti. Je zajímavé sledovat, kolik denně nachodíte, ačkoliv vám to třeba na první pocit nemusí tak přijít. Postupně počet kroků zvyšujte a uvidíte, že jste pak za den schopni ujít i několik kilometrů, aniž byste se o to nějak snažili. Ideální je však mít na krokoměru denně alespoň 6000. To je pro naše zdraví minimum. Stanovte si však vyšší cíle a ujděte denně 10 000. Při tolika krocích už budete totiž i hubnout! V dnešní době není těžké krokoměr sehnat. V obchodě jej seženete kolem šesti set korun, nebo pokud máte chytrý telefon, lze si stáhnout aplikaci. Pozor ale! Krokoměr musíte u sebe nosit celý den, ať už jdete kamkoliv! 
    Chůze je skvělá nejen pro zdraví, ale lze jí i hubnout.
    Autor: Shutterstock.com
  • Z postele rovnou do tělocvičny

    Večer si nastavujete budík o hodinu dřív, abyste si šli ráno ještě zaběhat nebo zacvičit do posilovny. Ráno ale zazvoní a vy dlouhé minuty uvažujete, zda by nebylo lepší spát o tu hodinu déle? Pak si zkuste dát věci na cvičení vedle postele tak, aby to byla první věc, kterou po ránu uvidíte. Jestliže potřebujete na cvičení ještě nějaké pomůcky, mějte je už od večera sbalené. Pohled na připravené věci vás motivuje a spíše se vám bude chtít vstát a jít si dát do těla. 
    Připravte si věci na sportování hned vedle postele, po ránu vás to bude motivovat!
    Autor: Shutterstock.com
  • Posilujte tam dole!

    Každá čtvrtá žena nad osmnáct let se někdy setkala s problémem úniku moči. To je děsivé, co? Přitom proti inkontinenci se lze preventivně bránit. Stačí posilovat svaly tam dole. Je jasné, že pokud je vám třicet, jste stále bezdětná, tak nad tím pouze mávnete rukou, vám se to přeci neděje. Ale postupem let prostě všechno naše svalstvo ochabuje, a to, které udržuje moč, také. A jak že máte posilovat? Je to prosté. Zatínejte svaly tam dole. Sama poznáte, jak na to, je to vaše tělo a ono vám napoví. Výhoda tohoto cvičení je, že ho můžete provozovat kdekoliv a nikdo nic nepozná. 
    Problém s únikem moči trápí mnoho žen, málokterá ho ale řeší
    Autor: profimedia.cz
  • Pochvalte se!

    Podle odborníka, který se specializuje na psychické problémy spojené s poruchou příjmu potravy, je důležité naučit se milovat sebe tak, jak jsme. Ačkoliv to na první pohled nemusí být úplně zjevné, to, jak se cítíme, se odráží na našem fyzickém zdraví. Najděte tedy cokoliv, co na sobě obdivujete – ať už to jsou vaše krásné oči, schopnost naslouchat druhým nebo třeba to, že umíte perfektně lyžovat. To jsou všechno věci, za které si zasloužíte se obdivovat.
    Naučte se milovat sama sebe.
    Autor: Shutterstock.com
  • Nezapomínejte na vitamin D

    Jestliže si nejste jisti, jestli máte dostatek vitaminu D, požádejte svého lékaře, aby vám udělal krevní test. Jeho správná hladina totiž ovlivňuje značnou část vašeho zdraví. Lidé s nedostatkem vitaminu D mají řidší kosti, oslabenou imunitu a mohou být náchylnější ke karcinogenním onemocněním nebo Alzheimerově chorobě. Vitamin získáte z mléčných výrobků, ryb a také slunečního světla. Teď v zimě to se slunečním svitem není úplně ideální, proto do svého jídelníčku zařaďte dostatek mléka, jogurtů, sýrů a také ryb. Budete nejen zdravější, ale také budete mít krásnější nehty a kůži.
    Losos s chřestem je dietní, přesto delikátní záležitostí.
    Autor: SHUTTERSTOCK.COM
  • Vsaďte na ovesné vločky

    Pokud je stále ještě nemáte zařazeny na svém jídelníčku, měli byste tak okamžitě učinit. Ovesné vločky jsou totiž plné vlákniny, která vás zasytí na celé dopoledne. Navíc jsou lehce stravitelné a ke všemu pomáhají udržovat hladinu glukózy v krvi. Také regulují zdravý cholesterol. Zdravotních výhod mají však mnohem více, snižují totiž krevní tlak a tlumí zvýšenou činnost štítné žlázy.
    ovesné vločky
    Autor: Shutterstock.com

Diskuse ke článku
.