Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Seznamte se s exotickým ovocem: Snižuje cholesterol i riziko rakoviny!

  • Granátové jablko a další exotické pochoutky vám obohatí nejen vánoční tabuli
    6. prosince 2014 | 06:00

    Během prosince se na trhu objevuje kromě běžných jablek a notoricky známých banánů a mandarinek také spousta exotického ovoce. Takže ještě než se pustíte do vánočního hodování, zkuste pomocí těchto nevšedních plodů okusit exotické chutě tropických zemí. Kromě toho, že skvěle chutnají, mají také skvělý vliv na zdraví!

  • Kaki kurma


    Je velmi dobrým zdrojem vitaminu A, obsahuje také vitamin C a samozřejmě vlákninu. Také v něm můžeme najít různé antioxidanty, které působí v organismu jako prevence proti rakovině. Dokonce výtažky z této rostliny se používají ve farmaceutickém průmyslu, kde jsou ve složení některých léků omezujících rozvoj leukemie. Pravidelná konzumace ovoce snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Má relativně vysoký obsah sacharidů.
    Autor: Kaki Persimon Baquet


  • Granátové jablko


    Výrazně přispívá ke snižování výskytu kardiovaskulárních chorob. Redukuje pravděpodobnost vzniku osteoporózy a snižuje riziko rakoviny, popřípadě pomáhá při jejím léčení. Účinně posiluje imunitní systém a podporuje obranyschopnost organismu. Pomáhá ke snížení vysokého krevního tlaku a škodlivého LDL cholesterolu v krvi. Funguje jako účinný prostředek proti poruchám erekce.
    Autor: shuterstock.com

  • Liči neboli čínské jahody


    Voní po růžích a chuť je podobná hroznovému vínu. Dužina liči pomáhá při kašli či bolestech žaludku. Využívají se ale i další části. Čaj ze slupek se využívá jako podpůrná léčba neštovic. Liči obsahuje značné množství vitaminu C, B1 a B2. Dále také vápník, sodík, fosfor i hořčík. Spekuluje se o příznivém vlivu při léčbě rakoviny. Nadměrná konzumace (více než 300 kusů denně) ale může způsobit zimnici či krvácení.
    Autor: shutterstock

  • Veliké pomelo


    Největší citrusový plod obsahuje velké množství vitaminu C, dále draslík, mangan a železo. I proto má výtečné léčivé účinky. Má jen velmi málo kalorií, obsahuje minimum tuku, sodíku a cholesterolu. Pomáhá při léčbě kašle, umí ošetřit otoky, zlepšuje trávení, pomáhá odhleňovat dýchací cesty, odstraňuje intoxikaci alkoholem, pomáhá při kocovině, pomáhá při hubnutí, skvěle zasytí, bojuje proti vysokému cholesterolu.
    Autor: Shutterstock.com


  • Jedlé kaštany


    Kdy jindy si je dát než na vánočním trhu pěkně pečené? Čistí játra od jedovatých zplodin, působí proti průjmům, psychickým poruchám a stavům úzkosti. Zastoupeny jsou také minerální látky, jako jsou draslík, fosfor, hořčík, vápník, sodík, železo a další prvky. Jsou výborným energetickým a regeneračním zdrojem.
    Autor: shutterstock

Autor: bla
Diskuse ke článku
.