Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Ženy, víte, na jaké preventivní prohlídky máte nárok?

Prevence v mobilu- Česká průmyslová zdravotní pojišťovna vám preventivní prohlídku vždy připomene.
1. prosince 2014 | 00:00
Prezentace klienta |

Víte, kdy jste byly naposledy na preventivní prohlídce? Žijete zdravě, a proto si myslíte, že prevence není třeba? Rozhodně pravidelné lékařské prohlídky nepodceňujte, a to v každém věku!

Jednou za dva roky praktický lékař

Preventivní prohlídka u praktického lékaře je celkovým vyšetřením, na které bychom měly přijít jednou za dva roky, a to i když nemáme zdravotní obtíže. Její součástí je anamnéza, kdy se praktický lékař ptá na onemocnění v rodině, vaše dřívější onemocnění, pracovní zatížení, životní návyky atd. Zkontrolovat by měl i očkování proti tetanu.

Návštěva gynekologa

Každá žena by měla jednou za rok absolvovat gynekologickou prohlídku. V rámci této prohlídky je kromě samotného vyšetření také proveden odběr vzorku z děložního čípku, který je pak podroben cytologickému prozkoumání. Na tomto základě je možno včas odhalit případnou rakovinu děložního čípku.

Nechte si vyšetřit prsa

Nádor prsu si najde ročně přibližně 5 tisíc žen a téměř polovina kvůli němu zemře. Naštěstí je program prevence mezi ženami velmi oblíbený a dobře známý. Každá žena od 40 let by jednou za dva roky měla mamograf navštívit.

 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: ČPZP

Jak nezapomenout na preventivní prohlídky?

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) přináší svým pojištěncům starším 18 let novou službu Prevence v mobilu, díky které na své preventivní prohlídky u lékaře nezapomenete. Jako klient ČPZP už si nemusíte pamatovat všechny termíny. Pozvánku na důležitá vyšetření vám pojišťovna včas zašle prostřednictvím SMS. Stačí opravdu velmi málo. Mít aktivovanou elektronickou komunikaci s ČPZP

Vyzkoušejte Manažerku mateřství

Dalším oblíbeným programem ČPZP pro ženy je Manažerka mateřstvíDíky tomuto programu může získat každá nastávající maminka ve věku od 18 let příjemný příspěvek v hodnotě až krásných 1000 Kč.  Ten může využít ve zdravotnických zařízeních na nadstandardní vyšetření nebo péči spojenou s těhotenstvím (která není hrazena nebo je jen částečně hrazena z veřejného zdravotního pojištění), kterou může být například prvotrimestrální screening (možné alternativy názvu: primotrimestrální screening, screening Downova syndromu, kombinovaný test) nebo epidurální analgezie.

Lákavá a neméně zajímavá je i možnost využití příspěvku na kurzy pro těhotné, plavání, těhotenské masáže nebo psychoprofylaktickou přípravu k porodu.

Chcete svého muže u porodu?

V souvislosti s mateřstvím se taktéž v nabídce ČPZP nachází i něco pro budoucí tatínky, kteří si nechtějí nechat ujít příchod svého potomka na svět. Novinkou letošního roku je speciální program Otec u porodu s příspěvkem až 500 Kč. A že je o něj mezi nastávajícími tatínky zájem, o tom není pochyb.