Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Kameny, které léčí: Vyberte si ten, který vás zbaví potíží!

  • Drahé kameny jsou nejen krásné, ale také léčí!
    22. září 2014 | 06:00

    Nerosty že by opravdu sloužily k léčbě? Je to tak. Jejich sílu poznávali lidé celá tisíciletí. Používali je na rány, drcený prášek se pil při nejrůznějších nemocích nebo sloužil pro ozdravné koupele. Každý je na něco jiného. Vyberte si ten správný a naučte se s ním zacházet.

  • Ametyst

    Ametyst
    Autor: profimedia.cz
    Tenhle krásný, fialový nerost pomáhá odbourávat stres, zbavuje nás obav z budoucnosti, kromě pragmatizmu vám bude nápomocný i při intuitivním přemýšlení. Je pomocníkem při zbavování se závislostí. Zmírňuje bolesti, především hlavy, je skvělý proti migréně. Čistí krev, reguluje tlak, zaceluje rány, zmenšuje podlitiny. Nejlépe je ho nosit na hrudi.

  • Jantar


    Muzeum jantaru Puerto Plata
    Autor: Godominicanrepublic.cz
    Srovnává myšlenky i emoce, dodává radost ze života. Reguluje hlavně zažívání a vyměšování, pomáhá i proti hormonálním výkyvům. Je pomocníkem proti revmatu, dokáže organizmus vyburcovat k posílení vlastní imunity. Hojí různé kožní problémy, vyrážky, pupínky, podporuje růst nehtů, vlasů. Batolatům prý ulevuje, když se jim prořezávají zoubky.

  • Rubín


    .
    Autor: Kameny na focení zapůjčila ezoterická prodejna Modrá brána, Zborovská 1, Praha 5
    Likviduje hloupé a neuskutečnitelné iluze, pomáhá ve chvílích pokoření, zahání zlost. Léčí tlusté střevo, žaludek, štítnou žlázu. Umí snižovat teplotu, zastavuje krvácení z nosu, je lékem dokonce proti koktání. Prý je dobrý v některých případech bujení rakoviny, mírní nevolnosti při chemoterapii. Je ochráncem před úrazy a nehodami a také před nepříjemnostmi v práci.

  • Růženín


    Růženín
    Autor: SHUTTERSTOCK.COM
    Napomáhá najít přátelství a ohleduplnost. Dokáže oživovat vnímání krásy, umění, poctivých emocí. Mírní agresi, pomáhá duši, kterou zranila hrubost, odmítání, nevšímavost. Dokáže neutralizovat jedy v těle, hojí kožní záněty, puchýře a dokonce i vrásky nebo otoky. Protože odbourává i škodlivé záření třeba z televize nebo počítače, měl by mít u nich své stálé místo.

  • Tygří oko


    .
    Autor: Kameny na focení zapůjčila ezoterická prodejna Modrá brána, Zborovská 1, Praha 5
    Je kamenem vzbuzujícím smělost, velké plány a cíle. Posiluje vůli, koncentraci, potlačuje beznaděj a rezignaci. Zlepšuje náladu, posiluje smyslové orgány, činnost mozku, pružnost svalů, podporuje plodnost. Pomáhá při onemocněních jater, žlučníku a střev.

  • Tyrkys


    .
    Autor: Kameny na focení zapůjčila ezoterická prodejna Modrá brána, Zborovská 1, Praha 5
    Zaručuje velkou preciznost, spolehlivost v práci, přitahuje energii, sílu, pomáhá se vyrovnávat s bolestnými ztrátami. Dokáže varovat před vážnými nemocemi, ranami osudu… To poznáte podle toho, že začne ztrácet svou krásnou barvu. Dokáže regenerovat tkáně, podporuje činnost žláz s vnitřní sekrecí, je to skvělý kámen na detoxikaci.

  • Jak s zacházet s léčivými kameny?


    Magická síla kamenů dokáže vyléčit nejrůznější tělesné neduhy.
    Autor: shutterstock.com
    Když si chcete pro sebe vybrat nějaký konkrétní nerost, vybírejte podle potíží, které vás trápí. Napřed ho ale musíte očistit od cizích rukou a energií. Na několik dní ho ponořte do misky s čistou vodou, mořskou nebo minerální - použít můžete i vodu se solí (důležité je ji každý den nejméně jednou vyměnit). Po vodní kúře jej ještě opláchněte po tekoucí vodou anebo jej popalte nad svíčkou. Teprve potom si jej pověste na krk nebo na ruku, kotník, zkrátka někam, kde je v přímém kontaktu s pokožkou. Můžete ho ale nosit i jen tak, v kapse, nebo jak to dělávají některé ženy – v podprsence. Některé můžete jen tak položit na stůl, při kterém sedíte nejčastěji anebo si ho dát pod hlavu při spaní. 

     

Autor: Silvie Risová
Klíčová slova:  léčivé kameny, zdraví
Diskuse ke článku
.