Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Pijte vlažnou vodu na lačno! Pomáhá při hubnutí a proti zácpě!

Pití vody vás omladí
1. září 2014 | 06:00

Staré východní medicíny, ať už indická, čínská či japonská tvrdí, že pití vody nalačno hned po ránu vás zbaví obezity a vyléčí z mnoha nemocí. Co všechno tedy můžete vyplavit spolu s vodou a jak na to?

Podle východní medicíny se můžete díky rannímu pití vody zbavit bolesti hlavy, obezity, nepravidelné menstruace, potíží s dělohou, nevolnosti, zácpy nebo překyselení. Zabírá prý i na problémy se srdcem, s ledvinami, bolesti kloubů, astma, vysoký krevní tlak a dokonce i na oční choroby. Zastánci klasické medicíny nevěří. Takže je na vás, jestli to chcete vyzkoušet na vlastní kůži…

Ideální je voda s pH vyšším než 7

Voda prý dokáže léčit nemoci jak v začátcích, tak i při vážnějších projevech. Lepší je, pokud použijete vodu filtrovanou – alkalickou. Většina vody má totiž nižší pH než 7, někteří léčitelé ji nazývají „mrtvá“ voda. Pít bychom měli vodu s pH vyšším než 7.

Vody není nikdy dost
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Jak začít?

Jakmile vstanete, úplně první věc, co musíte udělat, je vypít litr vody. Pozor, určitě vám to nepůjde najednou, začněte tedy s takovým množstvím, jaké zvládnete. Postupně přidávejte. Může být studená nebo teplá, ideálně ale něco mezi tím.

Pak si vyčistěte zuby a proveďte běžnou hygienu, jak jste zvyklí. Snídani odložte o 45 minut. Teprve potom se můžete normálně nasnídat. Další dvě hodiny ale nejezte ani nepijte nic. Toto dvouhodinové omezení platí u všech dalších jídel během dne. Pokud budete tento režim dodržovat určitý počet dní, mělo by dojít k zásadnímu zlepšení vašeho zdravotního stavu.

Jak dlouho vydržet?
První pomoc jak utišit hlad, je pořádně se napít studené vody. Když si do ní přihodíte plátek citrónu, bude vám i chutnat.
Autor: profimedia.cz

Co všechno by se mělo ve vašem těle ozdravit? Za deset dní byste měli vyřešit i vleklé žaludeční problémy nebo opakující se zácpy, za měsíc by se měl upravit váš vysoký krevní tlak nebo podstatně zlepšit stav diabetu. Při artritidě, tedy zánětlivých onemocněních kloubů, dodržujte v prvním týdnu zmíněný režim jen 3 dny, teprve ve druhém a dalších týdnech denně. Výsledky se mají dostavit zhruba do měsíce.

V čem se shodne východní medicína s klasickou?

Faktem je, že zvýšený příjem tekutin vám lékaři doporučí při mnoha nemocech - namátkou při chřipce, infekcích, horečkách. Stejně tak při zánětech močových cest a ledvinových kamenech, mykózách, při kašli, problémech s dýchacími cestami, samozřejmě také při průjmu včetně infekčního, nebo naopak zácpě. Hlavní rozdíl je v načasování: Pijete nejvíc hned po probuzení, nebo klasicky – v průběhu dne.

 

Autor: mac