Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

8 věcí, které nevíte o ženském cyklu: Kdy máme chuť na sex, kdy jsme nejkrásnější?

  • Víte, kdy jsme během cyklu nejkrásnější?
    20. dubna 2018 | 15:00

    Menstruace je za trest. Alespoň mnoho žen si to myslí. Je to vždycky otravné období, kdy se cítíme nafouklé, chutě na sladké nezkrotíme ani tou největší čokoládou a pro naši náladu se nám všichni snaží vyhýbat. Jenže když se na to podíváme jinou optikou, menstruace je vlastně skvělá. Stejně, jako celý ženský cyklus. Povíme vám proč! 

  • Délka cyklu

    Sexy
    Autor: shutterstock
    Délka cyklu je pro všechny z nás malá neznámá. Nejen, že každá žena jej má jinak dlouhý, tak se i u ní samotné může každý měsíc měnit. Průměrně trvá 28 dnů, ale není nezvyklé, že má třeba jen 21, anebo naopak 35. Přitom ale existují vlivy, které tuto dobu dokáží ovlivňovat. Je to třeba stres, dieta, zdravotní stav, ale také spousta dalších aspektů. 

  • Menstruační bolesti


    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Jedna z hlavních věcí, které většinu žen během jejího období trápí, je bolest. A tak se snažíme hledat všemožné cesty, jak tomu předejít, anebo ji případně obelstít. Zajímavé ale je, že ačkoliv se většina bolestí lokalizuje do oblasti břicha, není nepravděpodobné, aby se objevila třeba i v oblasti zad, nebo ve stehnech. Od problémů často pomůže hormonální antikoncepce, kterou ale některé ženy brát nemohou. Dalšími úspěšnými pomocníky, vyjma prášků, jsou třeba zázvor, teplo, lehké cvičení, vitamíny E nebo B6.

  • Atraktivita během ovulace


    Autor: Shutterstock.com
    Pokud ale na chvíli odpustíme od toho špatného, čím nám menstruace znepříjemňuje život, najdeme spousty věcí, proč bychom ji měly oslavovat. Existuje studie, která se zaměřila na to, že nechávala muže čichat k tričkům, které nosily ženy, jak ovulující, tak ty bez ovulace. Hodnoty testosteronu v tělech mužů se rapidně zvyšovaly, když cítili trička ovulujících žen. Je to tedy stále zakořeněno v těch elementárních genech, že ženy přitahují muže, když jsou ve svém nejplodnějším období. Také se ženám v této části měsíce silně zvedá libido.

  • Menstruace a sex


    Statistiky dokázaly, že jsme nejnáchylnější k podvádění přesně uprostřed týdne
    Autor: shutterstock
    Vymlouvat se na bolest hlavy, abyste nemusela spát se svým mužem? Blbost! Mnoha ženám pomáhá orgasmus od bolesti, a proto si tímto způsobem mohou bez použití prášků odpomoci od nepříjemných symptomů menstruace. Ovšem není každá žena stejná, musíte to vyzkoušet a uvidíte. Také je pro mnoho žen sex během menstruace stále dost tabu. Přitom mají ženy během menstruace, díky hormonálním změnám, mnohem větší chuť na sex, pohlavní orgány jsou mnohem citlivější a je tedy možnost mnohem silnějšího zážitku.

  • Menstruační kalíšek


    Menstruační kalíšky
    Autor: Shutterstock.com
    Už jste o téhle pomůcce, která nahrazuje vložky a tampóny slyšela? Ženy, které jej někdy použily s ním byly natolik spokojené, že už dále nechtěly používat jiné hygienické pomůcky. Odborníci se také shodují na tom, že je mnohem hygieničtější, než všechny ostatní pomůcky a tudíž pomáhá předcházet různým mykózám a zánětům. Ač jeho pořizovací cena může být až šest set korun, v dlouhodobém hledisku se to stále vyplatí.

  • Hygiena během menstruace


    Relaxační koupel
    Autor: shutterstock.cm
    Ženy si mnohdy v tomto období připadají špinavé, protože i všude kolem, například z různých televizních reklam si člověk vyvozuje, že menstruace je něco nechutného. Přitom je to zcela běžný a přirozený proces. V žádném případě se ale nevrhejte do přehnané a extrémní hygieny. To vám může spíš ublížit. Stačí mýdlo s neutrálním pH faktorem a voda. Zapomeňte na spreje, aromatické ubrousky a kdo ví co dalšího, jež způsobuje akorát zbytečné podráždění.

  • Těhotenství


    Autor: Shutterstock
    Během menstruace můžete otěhotnět. Je to velice nepravděpodobné, ale není to vyloučené. Některé ženy mají dlouhé menstruace, které se překrývají s ovulačním cyklem. Jelikož sperma může přežít až pět dní, je možné, že když by žena na konci svého dlouhého cyklu měla sex, i přesto že by stále menstruovala, může v ní sperma přežít do začátku ovulačního cyklu a je vymalováno.
  • Použití menstruační krve


    Endometrióza je velkým strašákem všech žen
    Autor: Profimedia.cz
    Menstruační krev má mnoho živin a byla používána k zalévání květin, ředila se vodou, aby jí bylo víc a ty pak mají rychleji růst a jsou mnohem krásnější. Muži ženám tuhle jejich vlastnost dříve záviděli a také se jí báli, protože ji sami neměli. Doporučovalo se jim potom jíst plodiny, které byly vypěstovány z rostlin zalévaných menstruační krví, aby do sebe alespoň část téhle síly dostaly.

Diskuse ke článku
.