Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Špatné zprávy: Voda neurychluje hubnutí

Voda není zázračným klíčem ke štíhlé postavě.
24. března 2014 | 06:00

Doufali jste, že zimní kila shodíte díky pitnému režimu a hlavně za pomoci obyčejné vody, o které se říká, že zrychluje spalování kalorií? Pak máte smůlu. Podle nejnovější lékařské studie se ukázalo, že zase tak zázračá není.

Dodržování pitného režimu je důležité pro naše zdraví, podle nových studií doktorky Beth Kitchin z University of Alabama, nemá ale velký vliv na hubnutí. Obyčejná voda tak sice opravdu dokáže zrychlit metabolismus, ne však natolik, aby to mělo vliv na vaši postavu.

...
Autor: Shutterstock
Po vodě se nehubne

Mnoho lidí, kteří se rozhodli zhubnout díky zvýšenému příjmu vody, má tedy smůlu, voda zkrátka není kouzelným klíčm ke štíhlé postavě, jak se dříve mohlo zdát. „Rozhodně neříkám, že voda není důležitá v dietním režimu, ale není prokázáno, že její zvýšený příjem přispívá k většímu spalování kalorií,“ říká doktorka Kitchin a dodává, že podle nových objevů je dokonce mýtus i to, že by lidé měli pít denně osm velkých sklenic vody, aby bylo jejich tělo dostatečně hydratováno.

“Voda není jediný prostředek, jak hydratovat organismus. Stejně tak dobře, jako ona poslouží i zelený čaj nebo ovocné šťávy. Také neplatí to, co se říkalo, že káva se do pitného režimu nepočítá. Kofein totiž dokáže v organismu zadržet vodu a zvláště u lidí, kteří ji konzumují denně, si na ni tělo zvykne natolik, že jej nedehydratuje."

Na hubnutí neexistuje zázračý klíč

Jak se zdá, na hubnutí tedy opravdu není žádný zázračý recept a tedy pokud chcete shodit nějaké to kilo, budete muset snížit kalorický příjem, jíst dostatek ovoce, zeleniny a luštěnin a v neposlední řadě, začít s pravidelným pohybem.