Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Medicínská turistika řadí Českou republiku na špici

5. února 2014 | 10:20
Prezentace klienta |

Do Česka jezdí stále více cizinců utrácet za operace. Tradičně největší zájem je o plastickou chirurgii, obezitologickou chirurgii nebo asistovanou reprodukci. O služby českých lékařů mají zájem především Britové, Němci, Rakušané nebo Rusové. Za srovnatelně kvalitní zákrok a podmínky zaplatí cizinci až o padesát procent méně než ve svých domovských státech.

Plastiky a asistovaná reprodukce

Čeští lékaři jsou v zahraničí navíc tradičně vážení pro svou odbornost. Cizinci vědí, že můžou počítat se srovnatelnou kvalitou a podmínkami jako doma. „Jako klinické centrum zaměřené na zahraniční klientelu a to zejména z Německa, můžeme potvrdit, že zájem o výkony v ČR roste,“ řekl Ing. František Lambert, generální ředitel klinického centra ISCARE IVF. „V roce 2013 jsme poskytli péči pro více než 1 000 klientů z Německa, kteří přijíždějí do ČR zejména pro výkony plastické chirurgie a asistované reprodukce,“ doplnil Lambert.

Před zákrokem a po
Autor: archiv kliniky Iscare

Příznivá cena a kvalita

Důvodem medicínských turistů ze západní Evropy je vysoká úroveň služeb srovnatelná se západoevropskými standardy, ovšem za ceny, které jsou někdy dvakrát až třikrát nižší. Trend potvrzují i české kliniky. V klinickém centru ISCARE loni utratila tisícovka cizinců přes 65 milionů Kč. Například odstranění žlučníku vyjde ve Velké Británii samoplátce na více než sto tisíc korun, zatímco v Německu zhruba na devadesát tisíc korun a v České republice na třicet tisíc korun. Podobné je to u nejoblíbenější operace, což je zvětšení prsou. V Británii pacientka zaplatí přes 110 tisíc korun, v Německu kolem 90 tisíc, v Česku přitom vyjde operace na cca 60 tisíc Kč.

Autor: ISCARE

Hitem je liposculpturing

Klienti průměrně za 1 operaci zaplatí v ISCARE cca 65 000 Kč. Nejčastější jsou operace prsou (téměř 50 %), dále liposukce a abdominoplastiky, následují operace víček a liftingy obličeje. Klienti ovšem často utratí například za kombinované plastiky i stotisícové částky. Nejvyšší ceny jsou u úplné novinky liposculpturingu, která do Čech teprve letos dorazila z USA a z českých klinik tuto metodu nabízí zatím pouze klinika ISCARE. Lipo-sculpturing, tedy odsátí tuku a současná modelace svalů je ve Spojených státech v současnosti velkým hitem.

Pokud se chcete o špičkové metodě nazvané liposculturing dozvědět co nejvíce, podívejte se na webové stránky www.liposculpturing.cz.

Liposculpturing dokáže doslova zázraky
Autor: archiv kliniky Iscare