Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Naučte se pít vodu v zimě! Budete krásná a čilá

Dodržování pitného režimu vám zajistí energii a krásný vzhled.
17. prosince 2013 | 09:30

Proč je voda pro naše tělo tak důležitá? Protože hmotnost lidského těla tvoří ze 60% voda, kterou mnoha způsoby vylučujeme a potřebujeme ji pravidelně doplňovat. Pitný režim je třeba dodržovat i v mrazivých dnech. Prozradíme vám pár triků, díky kterým budete pít vodu téměř automaticky.

Naše tělo na nedostatek vody reaguje únavou, bolestí hlavy a nezdravě vypadající pletí. Takže klíčem k tomu, abyste se nejen cítili dobře, ale i skvěle vypadali, je pravidelný přísun tekutin.

Ranní start

Ráno vypijte sklenici vody s citrónem, která nastartuje vaše orgány. Pokud si troufáte, přidejte do vody trochu kajenského pepře, který posiluje imunitu a podporuje detoxikaci organismu. Tento ranní "koktejl" vám usnadní trávení a zničí bakterie.

...
Autor: Shutterstock

Prokletá práce

Během dne se většina z nás naplno věnuje své práci a zapomíná pít. Při příchodu do zaměstnání si naplňte co největší láhev vodou a postavte ji na stůl. Dejte si za úkol, že do konce pracovní doby vypijete obsah dvakrát. Pokud v práci nesedíte, mějte s sebou alespoň malou lahvičku, kterou každou hodinu doplníte.

Zpět do dětských let

Ač vám to může přijít směšné, když budete pít vodu brčkem, vypijete jí mnohem více. Vyzkoušejte a uvidíte!

Pijte jídlo

Zkuste do vašeho jídelníčku zařadit potraviny s vysokým obsahem vody. Například pomeranče, melouny, celer, rajčata, cuketu a lilek. Většina z těchto potravin obsahuje přes 90% vody. Obiloviny a rýže jsou také bohatým zdrojem vody.

...
Autor: Shutterstock

Alkohol, káva, limonáda...

Ani jeden z vyjmenovaných nápojů vám nedodá potřebné množství vody. Naopak vás dehydrují. Proto je třeba je vždy doplnit sklenicí vody.

Šikovný pomocník

Chcete mít přehled o tom, kolik jste vypili vody? Stáhněte si chytrou aplikaci Carbodroid - Pitná voda, která vám pomůže dosáhnout vašeho cíle.