Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jak přežít v práci, když jste nemocní? Pomůže vám zázvor, polévka i čerstvý vzduch

  • Musíte do práce i když vám není dvakrát nejlépe? Víme, jak to v práci přežít co nejlépe.
    18. listopadu 2013 | 12:15

    Je vám zle, kape vám z nosu a hlava třeští jako střep, jenže do práce prostě musíte? Pak budete potřebovat pár triků, abyste pracovní den přežili co nejlépe.

  • Pijte hodně tekutin


    .
    Autor: thinkstock.cz
    Dostatečné množství tekutin dokáže tělu odpomoci od virů a bakterií, proto je důležité po celý den popíjet vlažné bylinné čaje, zázvorový čaj, naředěné džusy nebo čistou vodu s citronem nebo plátky okurky. Nápoje, kterých byste měli vypít 2 litry denně, kombinujte a nepijte jen jeden druh. Například více jak 1,5 litru bylinných čajů by mohlo mít nepříznivý vliv na léky, které berete, více než 1 litr černého čaje pak zase zbytečně odvodňuje organismus.

  • Důležité jsou proteiny


    Vajíčka
    Autor: Shutterstock.com
    Proteiny jsou pro tělo nezbytně nutné, a pokud vás trápí nějaká nemoc, tím spíše potřebujete jejich dostatek. Měli byste se snažit konzumovat denně 0,8 g bílkovin na každý kilogram vaší hmotnosti, zařaďte proto do svého jídelníčku maso, tučné ryby, mléčné výrobky, vejce, ale také luštěniny.

  • Zázračný zázvor


    Zázvorový čaj
    Autor: Shutterstock.com
    Kromě toho, že zázvor dokáže bojovat s nevolností a viry, dokáže také zklidnit bolest v krku a uvolnit dýchací cesty. Během dne si dejte zázvorový čaj slazený medem a navečer si připravte zázvorovou parní lázeň a inhalujte. Ti odvážnější pak mohou žvýkat kousky zázvory, díky kterým znecitlivíte krk a nebudete cítit bolest při polykání.

  • Otevřete si okno


    Okno
    Autor: Shutterstock.com
    Viry a bakterie se nejlépe drží v přetopených a suchých prostorách kanceláří, kde kolují od jednoho k druhému. Proto je důležité sem tam vyvětrat a pustit do místnosti čerstvý vzduch. Tím zamezíte nejen dalšímu rozšiřování bakterií, ale také se vám bude snadněji dýchat a uleví se vám.

  • Potřebujete vitamín C


    Chcete být za pár dní o něco lehčí? Zkuste citronovou dietu!
    Autor: Profimedia.cz
    Vitamín C je doslova zázračný bojovník proti nemocem. Je prokázáno, že dokáže zmírnit projevy nachlazení a zkrátit jeho dobu asi o 8%. Místo potravinových doplňků se raději zásobujte čerstvými citrusovými plody, brokolicí nebo paprikami.

  • Dejte si slepičí polévku


    Kuřecí vývar dodá hodně síly
    Autor: profimedia.cz
    Už naše babičky na ni nedaly dopustit a nemýlily se v tom, že na nachlazení působí zcela zázračně, ne nadarmo se jí také říkalo „Židovský penicilin“. Podle odborníků dokáže horká polévka zablokovat migraci bílých krvinek, které se při nachlazení kumulují v průduškách, a to díky aminokyselině cystein. Ta se uvolňuje během vaření masa a v těle působí jako lék proti kašli a zahlenění. Pokud navíc maso vaříte společně s česnekem, cibulí a bylinkami, jedná se o koktejl nabušený zdravím.

Diskuse ke článku
.